Konya'da Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Konya'da Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu Düzenlenecek

Konya'da 16-18 Eylül tarihlerinde 2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu düzenlenecek.

15.09.2014 10:52  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle Konya'da 16-18 Eylül tarihlerinde 2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu düzenlenecek.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyumda yurt dışından 35, yurtiçinden 300 katılımcı yer alacak.

Konu ile ilgili bilim adamlarının, ülkedeki çölleşme ve kuraklığın sebepleri ortaya koyacağı bildirilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Çölleşme ile mücadele usulleri; çölleşme, kuraklık ve iklim değişikliği ile bunların etkileşimlerini içeren güncel araştırma ve uygulama sonuçlarının kurumsal bir çerçeve içerisinde tüm paydaşlara ve kamuoyuna duyurmayı amaçlamaktayız. Sempozyum sonuçlarının başta bölgemiz olmak üzere tüm ülkemizdeki kuraklık ve çölleşme ile mücadelede pozitif sonuçlar doğurarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma konusunda Sempozyumumuzun önemli bir çalışma olacağı inancındayız." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement