2011 Hedefi 250 Bin Fidan - Son Dakika
Magazin

2011 Hedefi 250 Bin Fidan

2011 Hedefi 250 Bin Fidan

Osmangazi Belediyesi'nin Orman Bölge Müdürlüğü'yle Birlikte Yürüttüğü "1 Milyon Fidan" Kampanyasında 2011 Yılı Hedefi, 250 Bin Fidanı Toprakla Buluşturmak.

29.11.2010 16:06  Güncelleme: 16:08

Osmangazi Belediyesi "1 milyon fidan" kampanyasında geçtiğimiz yıl 157 bin fidanı toprakla buluşturdu. 2011 yılında ise hedef 250 bin fidan olarak belirlendi. Bu yıl fidanlar Ovaakça, Demirtaş, Soğukpınar ve Nilüfer Barajı ile Doğancı Barajı arasındaki bölgede bozuk orman alanlarında dikilecek.

Osmangazi Belediyesi, yeni sezonun açılışını Nilüfer Hatun, Bursa Çimento, Orhanbey ve Uludağ İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla Ovaakça'da gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü bürokratları ile öğrencilerin katıldığı fidan dikim töreni renkli geçti. Bursalıların büyük ilgi gösterdiği fidan dikim törenlerine geçtiğimiz yıl yüzlerce kişi katılmış, kampanyaya destek olmuşlardı. Bu yıl kampanyaya ilginin daha da fazla olması bekleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Sizlerde birer fidansınız" dediği ilköğretim okulu öğrencilerine yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Şehir içinde yeşillendirme çalışmaları için alan kalmadığını az sayıdaki alan da park yapıldığını ama kamulaştırma maliyetlerinin çok fazla olduğunu belirtti.

Orman Bölge Müdürlüğü bozuk orman alanlarında düzenlemeler yapıyor. Bu alanlardaki iyi ağaç türleri korunarak bakımları yapılırken, bozuk orman alanlarındaki ağaçsız boşluklarda ise toprak işlemesi ve arazi hazırlığı yapılarak dikime hazır hale getiriliyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk kez kullandığı Mini Ekskavatörler, proje alanlarındaki verimi daha da artırıyor.

Meyveli Ağaçlar Köylünün Yüzünü Güldürecek

1 Milyon Fidan Kampanyası; 'Yeniden Yeşil Bursa' hedefinin yanı sıra, köylülerin hayat standardını yükseltmeyi de hedefliyor. Bu amaçla kampanya kapsamında meyveli orman ağacı dikilmesi öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Köy çevrelerindeki bozuk orman alanlarına ekilecek meyve fidanları, orman köylüsünün ekonomik durumunu iyileştirmesi anlamında büyük önem taşıyor. Bu çalışmayla hem ormanlarımız çoğalacak hem de köylümüz ekonomik açıdan kalkınacak.

Çünkü ekonomik değeri olan orman ağaçları ekiliyor. Karaçam, kızılçam, sarıçam, sedir, ardıç, akasya, servi ve Akçaağaç gibi asli türlerinin yanı sıra kampanya kapsamında fıstıkçamı, ceviz, ıhlamur, kestane ve yalancı akasya gibi meyveli türler de toprakla buluşuyor. Fıstıkçamı kozalağı üretimi geçtiğimiz yıllarda 500 bin kilogramın üstünde gerçekleşmiş ve orman köylüsüne kozalaktan 1 milyon YTL'in üstünde gelir sağlanmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin 2011 Hedefi 250 Bin Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement