2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika
Yerel

2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı

2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı

İzmir Valisi Toprak: "Gelişmiş demokratik ülkelerde güvenlik birimleri, bireysel hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak görülmektedir"

15.09.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gelişmiş demokratik ülkelerde güvenlik birimlerinin, bireysel hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak görüldüğünü söyledi.

Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, toplumların gelişmesinde, kalkınmasında ve demokrasinin yerleşmesinde güvenliğin ve güvenlik hizmetlerinin kalitesinin önemli yeri bulunduğunu ifade etti. Polisin başarısında verilen eğitimin ve eğitim kalitesinin önemli rol oynadığını belirten Toprak, içinde bulunduğumuz yüzyılın sunduğu imkanlarının yanında karşılanması gereken farklı ve yeni şartları da beraberinde getirdiğini dile getirdi.

Ülkelerin ve kurumların bu yeni şartlara uyum sağlama ve kendini yenileme başarılarının modern milletler topluluğu arasındaki yerini de belirlediğini kaydeden Toprak, şöyle konuştu:

"Ülkeler arasındaki medeniyet yarışının tüm hızıyla devam ettiği, toplumların gelişmişlik düzeyi artık, insan hak ve özgürlüklerine gözetilen saygıyla ölçülmektedir. Bu bakımdan gelişmiş demokratik ülkelerde güvenlik birimleri, bireysel hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak görülmektedir. Bugün gelinen noktada Türk polisi tüm demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi sadece suç ve suçluyla değil, aynı zamanda bireye saygı, insan sevgisi, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması ve şeffaflık gibi değerleri esas alan bir anlayışla görev yapmaktadır. Modern çağın gerektirdiği bu donanımların kazanılması ancak ciddi bir eğitim süreciyle mümkündür."

Sağlanan barış ve huzur ortamının ülkemizde eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımların gerçekleşmesini sağladığını ifade eden Toprak, "Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırdığı gibi maalesef pek çok olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Suçlar çeşitlenmiş, yeni suç türleri ortaya çıkmış, suçlular daha teknik yol ve yöntemleri kullanmaya başlamıştır. Yaşanan gelişmeler karşısında Türk emniyet teşkilatının organizasyon, insan kaynakları, teknoloji ve altyapı yönünden çağın gerekleri doğrultusunda sürekli yenilenmesi ve gelişmesi Türk milletine güven vermektedir" şeklinde konuştu.

Rüştü Ünsal PMYO Müdür Vekili Musa Erdoğan da polis adayı okuldaki öğrencilerini yeni gelişmelerin ışığında mesleğin özelliklerine uygun bilgi, beceri ve davranışlara sahip şekilde yetiştirdiklerini ifade etti. Erdoğan, "Amacımız Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruyan devletine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde Türk milletinin milli, ahlaki manevi ve kültürel değerlerini taşıyan insan haklarına saygılı Atatürkçü polisler yetiştirmektir" diye konuştu.

Okulun spor salonunda düzenlenen törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ali Gemalmaz, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Rüştü Ünsal PMYO Müdür Vekili Musa Erdoğan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin ardından Rüştü Ünsal PMYO'nun 611 öğrencisi ders başı yaptı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement