2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

TİMAV Genel Başkanı Öksüz: "İmam hatip ortaokulu ve imam hatip liselerine gitmek isteyip de gidemeyen hiçbir öğrenci kalmaması gerekiyor.

15.09.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "İmam hatip ortaokulu ve imam hatip liselerine gitmek isteyip de gidemeyen hiçbir öğrenci kalmaması gerekiyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin sağlanması için bu noktada tüm tarafların üzerine düşeni yapması gerekiyor" dedi.

Öksüz, yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin eğitim politikalarında son yıllarda köklü değişikliklere imza atılarak daha güçlü bir eğitim sistemi için çalışıldığını belirtti.

Türkiye genelinde toplam imam hatip lisesi kontenjanının 216 bin 190 olduğunu, istatistiki verilere göre 200 bin öğrencinin bu liselere gitmek isteyip kontenjan yetersizliği dolayısıyla gidemediğini ifade eden Öksüz, şöyle konuştu:

"Bu sonuçlara göre bırakın zorla öğrenci yerleştirmeyi, tercihini imam hatip liselerinden yana kullanan öğrencilerimizden dahi bu okullara yerleşemeyenler var. İmam hatip ortaokulu ve imam hatip liselerine gitmek isteyip de gidemeyen hiçbir öğrenci kalmaması gerekiyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin sağlanması için bu noktada tüm tarafların üzerine düşeni yapması gerekiyor. Eğitim sistemimizin mimarları ve aktörlerinin, bedenen ve zihnen sağlıklı nesiller yetiştirme konusunda sağlam bir irade ortaya koyması gerekiyor."

"Yeni Türkiye" vurgusunun sıklıkla yapıldığı bugünlerde yeni Türkiye'nin en çok ihtiyaç hissettiği noktalardan birinin de yeni ve her türlü gelişime açık bir eğitim sistemi olduğunu vurgulayan Öksüz, bundan sonraki süreçte eğitime hizmet veren tüm kişi ve kurumların eğitim alanında kalite ve niteliğe odaklanması gerektiğini kaydetti.

Öksüz, yerli ve milli bir nitelik arz eden eğitim sistemi yapısına Türkiye'nin acilen kavuşturulması gerektiğini anlattı.

"İmam hatip ortaokullarının açılması, imam hatip liselerinin önündeki engellerin kaldırılması, bu bağlamda atılacak adımların en başta geleniydi" ifadesini kullanan Öksüz, müfredatı, eğitimcileri, kaynakları ve diğer tüm alanları ile eğitim sisteminin güçlü restorasyona tabi tutulması gerektiğini belirtti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement