2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Yürüyüşü

2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Yürüyüşü

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas: "Sağlıklı bir beden, sağlıklı bir yürek ancak sevebilir.

29.12.2013 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir yüreğin ancak sevebileceğini belirterek, " Sevdiklerinize sunabileceğiniz en büyük armağan da sağlıklı bir yaşamdır" dedi.

Sağlık Bakanlığının "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" Projesi kapsamında, Küçükcekmece Gölü kıyısında yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taşdemir, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, şarkıcı Metin Şentürk ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesi bisikletli grubun akrobasi gösterisinin ardından konuşan Agah Kafkas, bakanlık olarak yeni yılı "hareket yılı" olarak ilan ettiklerini söyledi.

Kafkas, bugün 81 ilde bu etkinliğin yapıldığını vurgulayarak, bunun bakanlığın halk sağlığı konusunda başlattığı çok önemli çalışma olduğunu kaydetti.

Etkinlikteki sloganlarının "Sevgiyle, sevdiklerimizle sağlıklı yaşama yürüyoruz" olduğunu anlatan Kafkas, şunları söyledi:

"Çünkü sevgiyle kalabilmenizin en önemli yolu sağlıklı olmanızdan geçiyor. Sağlıklı bir beden, sağlıklı bir yürek ancak sevebilir. Sevdiklerinize sunabileceğiniz en büyük armağan da sağlıklı bir yaşamdır. Onun için obezite ile mücadele, sağlıklı yaşamanın temel felsefesidir. Sağlık Bakanlığının varlık nedeni, hastalarımızın kesintisiz sağlıklı yaşama kavuşmaları için 24 saat hizmet sunmaktır. Ama bizim temel politikamız, hasta olanların sağlıklarına kavuşmaları için özveriyle çalışmanın yanında, vatandaşların sağlıklı yaşamalarını, sağlıklı kalmalarını ve konforlu yaşamalarını sağlamak için koruyucu hekimliği ön plana almaktır. Tek başımıza yürüyelim demiyoruz, mutlaka sevdiğimiz birinin elini tutarak yürüyelim."

Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay da iyi yaşamın sağlıklı olmaktan geçtiğini belirterek, gelecek yılların daha sağlıklı olmasını temenni ettiğini söyledi. Bu yürüyüşün bir spor olarak görülmesini isteyen Yeniay, belediye olarak sloganlarının "Sporda kaybeden yoktur" olduğunu kaydetti.

Şarkıcı Metin Şentürk de bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement