2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Güncel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Akgün, mazbatasını aldı.

07.04.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Hasan Akgün, mazbatasını aldı.

Büyükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP İstanbul milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu, Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Gökbulak ve yeni dönemdeki bazı meclis üyelerinin eşlik ettiği Akgün'e, mazbatasını Büyükçekmece Seçim Kurulu Başkanı Hakim Uğur Karataş verdi.

Yerel seçimlerin ardından yapılan itirazlar nedeniyle belediye başkanlığı görevine 8 gün ara veren Akgün, diğer adayların oyların yeniden sayılması talebinin Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmesiyle belediye başkanlığı mazbatasını 5. kez aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akgün, şunları kaydetti:

"Halkın iradesinin hukuki olarak kağıda dökülmesinin, 40 yıllık belediyecilik hayatımda ilk kez 8 gün sürdüğünü gördüm. Hukuk kuralları çerçevesinde itirazlar yapılmıştır. Ancak bu kadar fark varken halkın iradesine itiraz etmeyi bir hazımsızlık olarak nitelendiriyorum. İnşallah Türk demokrasisi bu tip olaylardan kurtulur. Bu süreçte bizlerle birlikte omuz omuza çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle tarafsızlığından asla taviz vermeyen İlçe Seçim Kurulu başkanımıza teşekkür ediyorum. Beni bu saatten sonra sadece Büyükçekmece ailem ilgilendirir."

Akgün, hiçbir şekilde ayrımcılık yapmayacaklarını vurgulayarak, yıllardan beri verdikleri hizmeti çıtayı daha da yükselterek devam ettireceklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement