2014 Yılı Makine Ekipman Alımları Müracaatları Başladı - Son Dakika
Yerel

2014 Yılı Makine Ekipman Alımları Müracaatları Başladı

2014 Yılı Makine Ekipman Alımları Müracaatları Başladı

Antalya'nın Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının 2014 yılı müracaatları başladı.

13.05.2014 16:54

Antalya'nın Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının 2014 yılı müracaatları başladı.

10 Mayıs 2014 tarih ve 228996 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğ ile Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programına, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek kişiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler başvuruda bulunabilecek. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar ise başvuruda bulunamayacaklar.

Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, 2006 yılından bu yana uygulanmakta olan bu programa çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanan makine ekipman destekleme programıyla, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir şekle getirmek hedeflenmektedir" dedi.

Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sinin hibe yoluyla desteklendiğini ifade eden Armut, "41 çeşit makine ekipmana destek veriyoruz. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçmiyor. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanıyor. Başvuru bütçeleri KDV hariç olarak hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

Makine ve ekipman destekleme müracaatlarının 09.06.2014 tarihinde sona ereceği uyarısında bulunan Armut, şunları kaydetti:

"Yatırımcılarımızın projelerini uygun bir şekilde hazırlayarak belirtilen tarihe kadar İlçe Müdürlüğümüze gelerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Son başvuru tarihine kadar teslim alınan başvurular en fazla yirmi gün içerisinde değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterleri ve bütçe imkanları çerçevesinde tespit edilen başvurulara %50 hibe desteği verilecektir. Hibe ödemesinden faydalanacak yatırımcı listeleri on gün süresince İl Müdürlüğü internet sitesinde, İl ve İlçe Müdürlükleri duyuru panolarında yayımlanacaktır."

Başvurular için ön şartin güncel ÇKS Sistemi ve Bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıt yaptırmak olduğu bildirilirken, program yatırım konuları ise, anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, balya makinesi, bahçe traktörü, biçerbağlar,

biçerdöver ürün hasadında kullanılan verim ölçer kiti, canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, dal parçalama makinesi, diskli tırmık, dip kazan, el traktörü, fındık toplama makinesi, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri, file sisteminin kurulması, güneş kolektörü, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mibzer, mini yükleyici, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, süt analiz cihazı, tambur filtre, taş toplama makinesi, tarım römorkları, toprak frezesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi olmak üzere 41 adet olduğu ifade edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2014 Yılı Makine Ekipman Alımları Müracaatları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement