2017 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

2017 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türk Dil Kurumunca gelecek yıl Türk dilinin çeşitli dönem, alan ve konularına yönelik 40 eser ve 2 sözlük daha yayımlanacak.

07.11.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türk Dil Kurumunca gelecek yıl Türk dilinin çeşitli dönem, alan ve konularına yönelik 40 eser ve 2 sözlük daha yayımlanacak." dedi.

Türkeş, Atatürk Araştırma Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunun 2017 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.

Türkeş, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurum bünyesinde yer alan Atatürk Araştırma Merkezince, 2016 yılı Ekim ayı sonuna kadar tek başına ve ortak olarak yurt içinde 6 uluslararası bilimsel etkinlik gerçekleştirdiğini anlattı.

Atatürk Araştırma Merkezince gelecek yıl 5 bilimsel etkinlik düzenlenmesi planlandığını belirten Türkeş, şöyle konuştu:

"2016 yılında kuruluş amacına uygun olarak 9 yeni yayın, 5 tıpkıbasım ve 'ATAM' dergisinin 89, 90 ve 91. sayıları yayımlandı. Merkezimiz tarafından 2016 yılında üniversitelere, kütüphanelere ve kamu kurumlarına yurt içinde ve yurt dışında toplam 14 bin 801 adet eser, 349 adet süreli yayın ücretsiz dağıtılmıştır. Atatürk Araştırma Merkezi Kütüphanesi ve Arşivinde, kitap ve süreli yayın gibi 22 bin 728 adet kütüphane ve arşiv malzemesi bulunmaktadır."

Türkeş, bu yıl bilgi üretilmesini teşvik etmek amacıyla 1 yüksek lisans, 3 doktora olmak üzere toplam 4 kişiye

burs verildiğini dile getirerek, gelecek yıl 3 yüksek lisans ve 2 doktora olmak üzere toplam 5 bursiyere daha burs verilmesinin planlandığına işaret etti.

"40 eser ve 2 sözlük daha yayımlanacak"

Türk Dil Kurumunca (TDK) bu yıl 3 proje hazırlandığını anlatan Türkeş, ekim ayı sonuna kadar tek başına ve ortaklaşa 11 uluslararası ve 8 ulusal etkinlik gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tuğrul Türkeş, gelecek yıl düzenlenecek 8.Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nın geniş bir katılımla icra edilmesini planladıklarını aktararak, "Türk Dil Kurumunca gelecek yıl Türk dilinin çeşitli dönem, alan ve konularına yönelik 40 eser ve 2 sözlük daha yayımlanacak." dedi.

TDK kütüphanesi ve arşivinde kitap, süreli yayın, yazma eser gibi 62 bin 854 adet kütüphane ve arşiv malzemesi bulunduğunu kaydeden Türkeş, 2016 yılında TDK Kütüphanesine bağış, değişim ve satın alma yoluyla 764 kitap ve 242 süreli yayın kazandırıldığını ifade etti.

Türk Tarih Kurumu

Türkeş, Türk Tarih Kurumunca (TTK) 2016 yılında "Yurtdışındaki Tarihi Türk Eserlerinin Tespiti Projesi" çalışmalarına devam edildiğini belirterek, "Türk Tarih Kurumu ekim ayı sonuna kadar tek başına ve ortaklaşa düzenlediği veya desteklediği yurt içinde 17 ulusal, 2 uluslararası, yurt dışında 9 uluslararası olmak üzere toplam 28 bilimsel etkinlik gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

TTK'nın üniversitelere, kütüphanelere ve diğer kurumlara 13 bin 941 eseri ücretsiz dağıttığına işaret eden Başbakan Yardımcısı Türkeş, 2017 kurumda kitap, süreli yayın, el yazması eser gibi 180 bin 51 adet kütüphane malzemesi bulunduğunu sözlerine ekledi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2017 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement