21. İstanbul Caz Festivali'nin Sürpriz Konuğu: Hugh Masekela - Son Dakika
Kültür Sanat

21. İstanbul Caz Festivali'nin Sürpriz Konuğu: Hugh Masekela

21. İstanbul Caz Festivali\'nin Sürpriz Konuğu: Hugh Masekela

İstanbul bu yaz bir kez daha caz müziğinin efsaneleriyle hareketlenecek.

30.04.2014 09:51  Güncelleme: 09:49

Garanti Bankası sponsorluğunda 1-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da cazın önde gelen isimlerinden güncel müziğin yıldızlarına birçok ismi İstanbul’un farklı mekanlarında ağırlayacak.

Festival programından sürpriz isimler belli olmaya başladı.

56 Platin plak ödüllü eşsiz sesiyle Katie Melua, Güney Afrikalı yaşayan efsane Hugh Masekela ve grubu, perküsyon ustası Manu Katché’nin Richard Bona ile oluşturduğu yıldızlar topluluğu, Chick Corea-Stanley Clarke düeti, Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade, Brad Mehldau, Mark Guiliana ve Cécile McLorin Salvant festivalin bu ağırlayacağı isimlerden bazıları.

Yaşayan efsane Hugh Masekela, geçen sene UNESCO’nun ev sahipliğinde Aya İrini Müzesi’ndeki “Uluslararası Caz Günü” konserinin ardından bu yıl kendi ekibiyle yeniden İstanbul’da.

Dünyanın dört bir yanında konserler veren, albümleri milyonlar satan ve Grazing in the Grass ve “Nelson Mandela’yı Serbest Bırakın” hareketinin resmi şarkısı kabul edilen Bring Him Back Home gibi birçok başarılı şarkıya imza atan iki Grammy ödüllü trompet ustası Hugh Masekela ve ekibi, 14 Temmuz  akşamı  Ortaköy Feriye Restaurant’ta bir konser verecek.

Bob Marley’den Paul Simon’a, Fela Kuti’den   Antonio Carlos Jobim’e birçok yıldız müzisyenle aynı sahneyi paylaşan efsane isim Masekela’nın kendi orijinal ekibiyle sahne alacağı gece kuşkusuz festivalin en hareketli gecelerinden biri olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 21. İstanbul Caz Festivali'nin Sürpriz Konuğu: Hugh Masekela - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement