21 Mayıs Dünya Süt Günü - Son Dakika
Yerel

21 Mayıs Dünya Süt Günü

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, 21 Mayıs Dünya Süt günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, süt ve süt mamulü üreticileri ile tüketicilerin gününü kutladı.

20.05.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, 21 Mayıs Dünya Süt günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, süt ve süt mamulü üreticileri ile tüketicilerin gününü kutladı.

Tunca, Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından 1956 yılında alınan karar ile federasyon'a üye tüm ülkelerde 21 Mayıs tarihinin 'Dünya Süt Günü' olarak kutlandığını belirtti.

Sütün insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi ve faydaları hakkında bilgiler veren Tunca, "Büyüklerin süt alışkanlığını zenginleştirmek ve çocuklara da örnek olması amacıyla Dünya Süt Haftası kapsamında Miraç Kandilinde Manisa'nın tüm ilçe merkez camilerinde süt dağıtımı yaptık. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan Okul Sütü Projesine sonuna kadar destek verdik. Sağlıklı bir nesil için süt için ve özellikle çocuklara süt içirin" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21 Mayıs Dünya Süt Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement