21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, "Hem kamu hem de özel sektör olarak elektrik sektörün sorunlarına el birliğiyle sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

06.05.2015 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, "Hem kamu hem de özel sektör olarak elektrik sektörün sorunlarına el birliğiyle sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Benli, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı- ICCI-2015'in Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Özel Oturumundaki "Elektrik Dağıtım Sektöründe Yeni Dönem" konulu konferansta konuştu.

Artık beş dakikalık elektrik kesintilerinin bile haber olduğu bir Türkiye'de yaşandığını belirten Benli, bunun, bir açıdan elektrik kalitesinde gelinen noktayı göstermek açısından son derece önemli olduğunu fakat yeterli gelmediğini söyledi.

Benli, bu sektörün daha iyi bir noktaya nasıl getirilebileceği noktasında, tüm paydaşların mücadele etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu noktada elektrik enerji sisteminde gerekli arzın optimum seviyede sağlanmasını temininde şebekenin dağıtım kısmı ve sektördeki gelişmeler hayati bir öneme sahiptir. Hem kamu hem de özel sektör olarak elektrik sektörün sorunlarına el birliğiyle sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Elektriğin üretimiyle başlayıp, iletimiyle devam eden, dağıtımı ve ticaretiyle şekillenen birden fazla sektörün bulunduğuna işaret eden Benli, vatandaş açısından bakıldığında bu algıyı tek başına dağıtım sektörünün oluşturduğunu anlattı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurul Üyesi Abdullah Tancan da elektrik dağıtım ve perakende şirketlerinin tahsilat konusunda başarılı olduklarını dile getirerek, enerji aldıkları TETAŞ ve EÜAŞ'a olan borçlarını zamanında ödediklerini kaydetti.

Dağıtım şirketlerinin kayıp kaçak oranlarının düşürülmesinde başarılı olduklarını ifade eden Tancan, "Burada teşvik mekanizması söz konusu konulan hedefin ne kadar altına düşerse kendileri içinde bir avantaj söz konusudur. Diğer alanlarda başarılı oldukları kadar hizmet kalitesi açısından başarı olduklarını söyleyemem. Bunun için de EPDK olarak bu hizmet kalitesinin takip edilmesi ve uyulmadığı taktirde yaptırımların uygulanmasına yönelik yönetmeliklerimiz söz konusudur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement