"21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları" Paneli - Son Dakika
Yerel

"21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları" Paneli

RTE Üniversitesi ile İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Kulübü (İMSAK) tarafından "21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları" konulu panel düzenlendi.

15.10.2014 16:06  Güncelleme: 10:15

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Kulübü (İMSAK) tarafından "21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları" konulu panel düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ayık, yakın tarihte Anadolu gençlerinin yaşadığı fikri değişimleri ve bu kuşakların problemlerini, tecrübe edilen çözümlerin günümüz gençleri için örneklerini anlattı.

Gençlerin en çok İslam şuurunu taşıyan, dünya problemleri ile nasıl baş edileceğini öğreten rol modellere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Ayık, "İslamın güzel ahlakını, samimiyetini yaşamada ve anlatmada hepimize büyük görev düşüyor. Edebiyat, şiirle ve kültürel alanlarla yoğrulmayan bir toplumda heyecan ve gayret olmaz. Bugünün gençleri mutlaka Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Mehmet Akif, Tevfik İleri gibi önemli şahsiyetlerin hayat felsefelerinden ve şiirlerinden beslenmesi gerekiyor" dedi.

Ayık, gençlerin heyecan ve şevkle ümmet bilincinin oluşması için gayret göstermeleri gerektiğini, aksi takdirde dünya ölçeğinde gerçekleşen büyük problemlerin gençliği heyecansız ve atıl bir hale getireceğini sözlerine ekledi.

Panelistler daha sonra soruları yanıtladı. Konuşmacılara üniversite tarafından çeşitli hediye verildi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement