22. Tepreş Şenlikleri" - Son Dakika
Yerel

22. Tepreş Şenlikleri"

Hayrabolu ilçesinde geleneksel Tepreş Şenlikleri'nin 22'ncisi gerçekleştirildi.

17.05.2015 19:46

Hayrabolu ilçesinde geleneksel Tepreş Şenlikleri'nin 22'ncisi gerçekleştirildi.

Emiryakup Mahallesi meşelik alanında düzenlenen şenlik, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile Kırım Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kırım Dernekleri Federasyon Başkanı İbrahim Aracı yaptığı konuşmada, 1855 yılında Hayrabolu Emiryakup Mahallesi'nde Kırım Tatarlarının yaşadığını ve geleneklerini sürdürdüklerini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli ise Tepreş şenliklerinin geleneksel Tatar halklarının bayram havasında kutladığını ve şenliğin yörede yaşayan Tatarların adeta buluşmasına vesile olduğunu belirtti.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da şenliklerin insanları bir araya getiren hasret giderme ve  kaynaşma günleri olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Tatar geleneğinde yılın bol ve bereketli geçeceğine dair geleneksel "Kalakay Tıgırtması" adı verilen ekmekler yuvarlandı.

Tatar geleneksel kültürlerinin yemek ve oyunlarının sergilendiği programda, misafirlere Tatar böreği ikram edildi.

Şenliğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Kaymakam Tamer Orhan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Jandarma Bölük Komutanı Emrah Özsoybaş ile kent merkezi ve ilçelerden gelen Tatarlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 22. Tepreş Şenlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement