'22. Uluslararası Budapeşte Kitap Fuarı" Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

'22. Uluslararası Budapeşte Kitap Fuarı" Açıldı

Macaristan'da düzenlenen Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı açıldı.

23.04.2015 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'da düzenlenen Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı açıldı.

Başkent Budapeşte'deki Milenaris Kültür Merkezi'nde, bu yıl 22'incisi düzenlenen fuara, 150'den fazla yabancı yazar katılıyor.

Türkiye'den eserler, Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Kitap Fuarları Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan 60 metrekarelik stantta ziyaretçilerle buluşuyor. Aynı stantta, Yunus Emre Budapeşte Türk Kültür Merkezi de Türkiye'nin tanıtım faaliyetlerine destek veriyor.

Türkiye standında; çeşitli yayınevlerine ait yaklaşık 600 eserin sergilendiği bölümlerin yanı sıra Türk tarihi, edebiyatı, sanatı, kültürel mirası, tarihi ve turistik mekanları, halk kültürü gibi alanlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanmış prestij kitaplar ve TEDA Çeviri ve Yayın Destek Programı kapsamında yayımlanan eserler de yer alıyor.

Türkiye standını organize eden, Kültür ve Tanıtım Müşavirliği Ateşe Yardımcısı Songül Camgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda katıldığı fuarlarda büyük ilgi gördüğünü ve geçtiğimiz yıl Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı'nın onur konuğu olduğunu belirterek, "Geçen sene Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı'nın onur konuğuyduk ve 150 metrekarelik standımız büyük ilgi uyandırmıştı. Bu yılki 60 metrekarelik standımızda Türk tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtan eserleri ve Bakanlığımız tarafından hazırlanmış olan prestij kitapları Macarların ilgisine sunuyoruz" dedi.

Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı, 23-26 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '22. Uluslararası Budapeşte Kitap Fuarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement