23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: "Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, üreten demokrasiye ve ülkesine bağlı, kendine güvenen, vatan sevgisi yüksek bireyler olarak yetişmesi temel sorumluluğumuz olmalıdır"

22.04.2014 12:27

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, çocukların, araştıran, sorgulayan, üreten demokrasiye ve ülkesine bağlı, kendine güvenen, vatan sevgisi yüksek bireyler olarak yetişmesinin temel sorumluluğumuz olması gerektiğini bildirdi.

Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin kuruluşuyla bağımsızlık ışığının Ankara'dan tüm yurda yayıldığını belirterek, bu ışığın Türk milletine büyük moral ve güç verdiğini kaydetti.

Atatürk'ün bu milli onur gününü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımladığına değinen Gönen, şunları ifade etti:

"Atatürk, bu günü geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan ederek onlara olan güvenini göstermiştir. Dünyada böyle milli bir günü çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, üreten demokrasiye ve ülkesine bağlı, kendine güvenen, vatan sevgisi yüksek bireyler olarak yetişmesi temel sorumluluğumuz olmalıdır. Bu coşkulu günde başta büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizi bu günlere taşıyan, vatanımıza hizmeti geçmiş atalarımızı saygıyla anıyor, sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement