23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı'na Doğru

KOÜ, 4 6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek kurultaya ev sahipliği yapacak.

22.08.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), 4-6 Eylül'de 23'üncüsü gerçekleştirilecek Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı'na ev sahipliği yapacak.

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde "21. yüzyılda eğitime kültürel bakış" temasıyla düzenlenecek kurultayda yurt içi ve dışından çok sayıda akademisyen bildiri sunacak.

Başkanlığını KOÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Celep'in yapacağı kurultayın düzenleme kurulunda Prof. Dr. Ahmet Küçük, Doç. Dr. Şüheyda Göktürk, Doç. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Doç. Dr. Soner Polat bulunuyor.

Celep, yaptığı açıklamada, kurultayda eğitim bilimlerinden alan eğitimine kadar uzanan her sahada bilgi oluşum sürecinde Batı merkezli toplumsal olgu, kuram ve modellerin olduğu gibi benimsenmesi anlayışının sorgulanmasının amaçlandığını belirtti.

Bu görüşün evrensel geçerlilikteki genellenebilir olguları reddetmediğini, aksine ulusal kültüre özgü farklılıkların tanınmasının insanı ve doğayı açıklama gayretinde önemli zenginlik olduğunu kaydeden Celep, "Bu nedenle kurultayda eğitim araştırmacıları tarafından ulusal kültürün önemli değişken olarak bilimsel araştırmalara dahil edilmesi, kültürel düşünce, tutum ve ihtiyaçlara duyarlı yeni yaklaşım ve önerilerin konuşulması, görüşülmesi ve özendirilmesi hedeflenmektedir" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement