24 Kasım Öğretmenler Günü Vezirköprü'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü Vezirköprü'de Kutlandı

Vezirköprü'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

24.11.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçe meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Belediye Kültür Merkezi'nde devam eden programda konuşan Kaymakam Mahmut Kaçıkçı, eğitim olmadan insanlığın devamının olamayacağını söyledi.

Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda üniversite sayısı bir iken okuyan kız öğrenci sayısının sadece 230 olduğunu bildiren Kaşıkçı, "Baş öğretmen ve arkadaşları eğitime bu şartlarda başladılar. Bu gençler bizim geleceğimiz, öğretmenlerimizin elinde bizi, geleceğini, geçmişini tanımalılar. Eğer öğretemiyorsak yarınlarımız karanlıktır. Geleceğimiz emanet edeceğimiz öğrencilerimizi iyi yetiştirmeliyiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan da öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin iyi yetişmesi için iyi öğretmen olmaları gerektiğini dile getiren Aslan, "Bir ata sözü vardır, yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder diye. Bizde yarım öğretmen olmayalım. Öğretmenlik mesleğine değer biçilemez" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından bu yıl göreve başlayan öğretmenler yemin etti. Müzik dinletisi ve ödül töreniyle program sona erdi.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Hacı İbrahim Açıkel, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk ile daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü Vezirköprü'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement