24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Siyasi ve ekonomik müdahalelere maruz bırakılan, sansür ve otosansür uygulanan bir basın özgür ve demokratik ülkelerde kabul edilemez"

24.07.2014 16:16

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, özgür ve demokratik ülkelerde siyasi ve ekonomik müdahalelere maruz bırakılan, sansür ve otosansür uygulanan bir basının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

İhsanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nü kutladı.

Basını halkın bilgi edinme ve haber alma konusundaki temel aracı olarak nitelendiren İhsanoğlu, "Basın kamusal denetimin vazgeçilmez unsurudur. Bunu herkesin içine sindirmesi ve basının halk adına denetim görevini yerine getirmesi için yasal ve anayasal güvencelerin yerine getirilmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Basın emekçilerinin bilgiye erişim hakkının aracısı ve takipçisi olduğunu belirten İhsanoğlu, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik ihlallerin yaşanmadığı ve gazeteciliğin temel ilkelerinin korunduğu, gazetecilerin mesleklerini icra ederken güvenli şartlarda çalışabildiği, düşünce ifadesi nedeniyle yargılanmadığı, istifaya zorlanmadığı veya işlerini kaybetmediği bir Türkiye'de yaşanmasının gerekliliğini bildirdi.

İhsanoğlu, mesajında "Siyasi ve ekonomik müdahalelere maruz bırakılan, sansür ve otosansür uygulanan bir basın özgür ve demokratik ülkelerde kabul edilemez" görüşünü de paylaştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement