24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Muğla Valisi Amir Çiçek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

23.07.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valisi Amir Çiçek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiçek, mesajında, demokratik ve çağdaş toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının toplumun aydınlanmasında ve bilgilendirilmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Vatandaşların bilgi edinme ve haber alma ihtiyacının karşılanmasında basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşı olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Ülke tarihine kara bir gün olarak işlenen 15 Temmuz gecesinde halkın iradesine sahip çıkan ve demokrasinin yanında olan basına teşekkür ederim. Basın mensuplarının gece gündüz demeden fedakarca halkın doğru haber alması ve devlet büyüklerinin mesajlarının halka iletilmesi konusunda büyük bir çaba sarf etti.

Gösterilen bu gayretli çalışmalardan, gayri meşru kalkışmayı reddederek, kanunların ve devletimizin yanında yürüyen tüm basın çalışanlarına minnettarım. Demokratik ve çağdaş toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın toplumun aydınlanmasında ve bilgilendirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Vatandaşların bilgi edinme ve haber alma ihtiyacının karşılanmasında basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır. Basın çalışanları, yazılı, işit sel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi bir çok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir."

Kamuoyunu objektif ve gerçekleri yansıtarak aydınlatma, eleştiride bulunma, halkı bilinçlendirme gibi önemli bir kamu hizmetinde bulunan basın çalışanlarının vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluk üstlendiğini ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:

"Basın bir toplumun sesi, gözü, kulağı ve aynasıdır. Şehrin gelişmesinde basın mensuplarının yaptığı haberlerinin katkısının büyüktür. O nedenle basın çalışanları bizim için çok değerlidir. Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz demeden toplumu bilgilendirmek için çalışan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement