24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, "15 Temmuz gecesi darbe girişimini ilk halkımıza duyurup, halkımızı sokaklara döken basınımız, demokrasinin güvencesi olduğunu ispatlamıştır.

24.07.2016 16:43

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, "15 Temmuz gecesi darbe girişimini ilk halkımıza duyurup, halkımızı sokaklara döken basınımız, demokrasinin güvencesi olduğunu ispatlamıştır." açıklamasında bulundu.

Öter, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurlardan biri olduğunu belirtti.

Yerel ve ulusal basın emekçilerinin canları pahasına görevlerini yaptığını kaydeden Öter, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Tarafsız, sağduyulu basınımız, günümüz koşullarında üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. 15 Temmuz gecesi darbe girişimini halkımıza ilk duyurup, halkımızı sokaklara döken basınımız, demokrasinin güvencesi olduğunu ispatlamıştır. Bizlere sosyal, kültürel ve ekonomik alanda katkılar sağlayan basınımız, bundan 108 yıl önce sansürden kurtulmuş ve özgürleştirilmiştir. Bizlerin gözü, kulağı olan, çağdaş ve demokratik hayatın olmazsa olmazlarından biri, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basınımızın cefakar ve fedakar temsilcileri olmak üzere tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement