26 Silahlı Soygunun Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

26 Silahlı Soygunun Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi

26 Silahlı Soygunun Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul'da 3 ayrı ilçede yapılan helikopter destekli operasyonda, market, PTT şubesi, ödeme merkezi gibi onlarca yerden silahlı soygun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

13.05.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 3 ayrı ilçede yapılan helikopter destekli operasyonda, market, PTT şubesi, ödeme merkezi gibi onlarca yerden silahlı soygun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 26 soygun olayı gerçekleştirdiği tespit edildi. Meydana gelen olayların pek çoğunun ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 4 gün önce saat 05.00 sıralarında Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane ilçelerinde daha önceden tespit edilen 22 adrese eş zamanlı baskın yapılmış ve 5'i 18 yaşından küçük 11 kişi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili aranan şüpheliler Batuhan D. (18) ve Sergen S.'nin (24) ise başka suçlardan yakalanarak cezaevine konulduğu belirlenmişti. Polis helikopterinin de destek verdiği baskınlara Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün aralarında bulunduğu çok sayıda şubeye mensup yaklaşık 500 polis katılmıştı.

Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin tecavüz, mala zarar verme, cinsel istismar, uyuşturucu bulundurma, gasp, çocuğa cinsel istismar gibi suçlardan çok sayıda polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Bazı şüphelilerin yasadışı örgüt sempatizanı olmaktan da daha önceden gözaltına alındıkları ortaya çıktı.  Soygun çetesinin liderliğini 32 yaşındaki O.B.'nin yaptığı öğrenildi. Şüphelilerin uzun namlulu silahlarla ve maske takarak girdikleri işyerlerinde içerde bulunanları etkisiz hale getirdikleri daha sonra kasadaki paraları alarak kaçtıkları öğrenildi. Polis şüphelilerin bazı marketleri birer hafta arayla birkaç kez soyduğunu tespit etti. 26 Aralık 2015 ile 06 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 26 soygunda yaklaşık 200 bin lira çalındığı belirlendi.

Polis, soygunlarla ilgili güvenlik kameralarını titizlikle inceledi. Kayıtlardan birinde, şüphelilerin ellerindeki silahı market çalışanına kaptırdığı, şüphelilerin bunun üzerine raftaki su şişelerini çalışana attıktan sonra kaçtığı görülüyor.

Poliste işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6'sı geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olduğu için Çocuk şube müdürlüğünde tutulan 5 kişinin de adliyeye sevk edildiği belirtildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 26 Silahlı Soygunun Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement