27. Bodrum Cup Starta Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

27. Bodrum Cup Starta Hazırlanıyor

Uluslararası The Bodrum Cup Yelken Yarışları, Palmarina Bodrum ana sponsorluğunda 19-24 Ekim tarihleri arasında bu yıl 27. kez start alacak.

01.10.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 19-24 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Cup Yelken Yarışları starta hazırlanıyor. Palmarina Bodrum'un ana sponsorluğunda düzenlenecek yarışlar bu sene 27. yılını dolduracak.

Yarışan tekneler ve seçkin konukları; yarışmanın beşinci günü olan 23 Ekim Cuma akşamı Palmarina Bodrum ev sahipliğinde organize edilecek kokteylde bir araya gelerek, başarılarını kutlayacaklar.

Palmarina Bodrum Genel Müdürü Cenk Bircan, yarışlara ilişkin olarak; 'Ülkemizde yelken yarışlarının gelişmesi ve sürekliliğine katkı sağlamaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz. Denizcilik kültürel mirasını sahiplenmeye ve yelken sporlarını desteklemeye devam edeceğiz.' açıklamasında bulundu.

The Bodrum Cup, dünyadaki benzer organizasyonlardan farklı olarak, denizcilerin konuklarıyla da beraber yarışabildikleri özgün yarışlardan biri olarak anılıyor. Kabin kiralanarak da yarışa dahil olmanın mümkün olduğu The Bodrum Cup; guletlerin yanı sıra IRC, triandil, geleneksel ve diğer yelkenli kategorilerinin de katılımına olanak tanıyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da Bodrum Cup kapsamında yaklaşık 100 yatın yan yana bağlanacağı 1500 nüfuslu bir 'yüzer kent' oluşturulacak.

Era Bodrum Yelken Kulübünün 1989 yılında başlattığı The Bodrum Cup Yelken Yarışları, çeyrek asırı aşkın bir gelenek halinde, her yıl Ekim ayının 3. haftasında yerli ve yabancı deniz tutkunlarının yoğun katılımlarıyla ilgi görmeye devam ediyor. Bir hafta boyunca, iki ülkede, deniz ve karada yarış atmosferinin yanı sıra bir "festival" şeklinde gerçekleşen The Bodrum Cup, bu özelliği ile Skalite 2013 Ödülü'nün de sahibi olmuştu.

2015'de 27.si düzenlenecek The Bodrum Cup Yelken Yarışları, geçmiş yıllarda olduğu gibi kortej yürüyüşü ve kampana töreniyle başlayacak. Yelken yarışlarıyla beraber The Bodrum Cup klasiklerinden "Instabodrumcup" fotoğraf yarışması, "Mavi Yolculuk Mutfağı" yemek yarışması ve kostüm yarışması aktivitelerine bu yıl yenileri eklenerek devam edilecek.

Her yıl deniz tutkunlarının merakla beklediği, yelken dünyasının önemli yarışlarından biri olarak kabul edilen, Uluslararası The Bodrum Cup Yelken yarışları, bu yıl Palmarina Bodrum ana sponsorluğunun yanı sıra Bodrum Belediyesi, TAV Passport, Technogym destekleriyle Bodrum'dan başlayıp, Gümüşlük, Leros, Yalıkavak Palmarina ve Bodrum olmak üzere 5 etaptan oluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 27. Bodrum Cup Starta Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement