27. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları - Son Dakika
Güncel

27. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları

Kastamonu'da Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 91. yıldönümü ve 20. Türk Dünyası Günleri anısına "27. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları" düzenlendi.

28.08.2016 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 91. yıldönümü ve 20. Türk Dünyası Günleri anısına "27. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları" düzenlendi.

Uzun Yazı mevkisinde Kastamonu Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen yarışlar, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun her zaman gelenek ve göreneklerine bağlı, tarihi ve kültürü bulunan kimlikli bir şehir olduğunu vurguladı.

Bu kimliği korumaya çalıştıklarına dikkati çeken Babaş, geleneksel spor dallarının da Kastamonu için önem taşıdığını ve halkın da etkinliklere önem verdiğini söyledi.

Kentte, 27 yıldır aynı meydanda at yarışlarının yapıldığını hatırlatan Babaş, şöyle devam etti: "Bu meydanda bu faaliyetler 27 yıldır icra ediliyor ama her sene de bunun bir zorluğu var, onu yaşıyoruz. Madem geleneksel olarak yapıyoruz, ağız tadıyla herkesin gönlü olarak bunu yapalım. Bizim arzumuz ve isteğimiz bu. İnşallah, bundan sonraki yıllarda bunu daha etkin bir şekilde kutlama imkanımız olur. Biz gelenekçi bir milletiz, bunu koruyup geleceğe yansıtmamız lazım. Oysa, binicilik her vatandaşımızın ve özellikle gençlerimizin ilgi gösterdiği bir alan. Lütfen spor konularında biraz daha duyarlı olalım. Geçmişi unutmayalım geleceği ona göre yönlendirelim. Biz bu geleneklerin yıllarca sürüp gitmesi için elimizden geleni yapacağız."

Daha sonra, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 85 at ve jokeyi, rahvan ve dörtnal kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Öte yandan, rahvan yarışlarında diskalifiye edilen bir jokey, hakem heyetiyle tartıştı. Tartışma, jandarmanın araya girmesiyle yatıştırıldı.

Yarışlarda dereceye girenlere protokol üyelerince ödülleri verildi.

Etkinliği Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışlarda dereceye girenler şöyle:

Rahvan Koşusu:

3'lü Tay: Selim İleri, Şahap Gürsoy, Halil Pekcanlı

4'lü Tay: Murat Kölemen, Fahri Boz, Hasan Yıldız

Deste Koşusu: Refik Öz, Mevlüt Tosun, Muharrem Karaköse

Küçük Orta: Şükrü Tokat, Emin Öztürk

Büyük Orta: Fahri Boz, Ali Aslan, Beytullah Akbulut

Baş Altı: Murat Barış Maraşlı, Mehmet Falay, Refik Öz

Baş Koşusu: Murat Kölemenoğlu, Mehmet Kahyaoğlu, Atilla Özgen

Dörtnal Koşusu:

Arap Safkan A Kategorisi: Recep Alkiz, Hüseyin Arslan, Hüseyin Arslan

Arap Safkan B Kategorisi: Hüseyin Arslan, Yıldız Orkun, Hüseyin Arslan

İngiliz Safkan A Kategorisi: Hüseyin Arslan, Mehmet Salih Temel, Mehmet Kilip

İngiliz Safkan B Kategorisi: Hüseyin Arslan, Nihat Ulusoy, Ahmet Kaya

27. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 27. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement