28 Afrika Ülkesinin Büyükelçisi Çorum'da - Son Dakika
Güncel

28 Afrika Ülkesinin Büyükelçisi Çorum'da

Çorum'a gelen Afrika'daki 28 ülkenin Ankara büyükelçisi kentin sanayi potansiyelini yerinde incelemek için çeşitli ziyaretlerde bulundu.

18.04.2014 14:12  Güncelleme: 14:15

Çorum'a gelen Afrika'daki 28 ülkenin Ankara büyükelçisi kentin sanayi potansiyelini yerinde incelemek için çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Afrika Büyükelçiler Birliği'ne bağlı 28 ülkenin Ankara büyükelçisi inceleme gezileri kapsamında Çorum Valiliği'ni ziyaret etti. Büyükelçiler, Çorum Valisi Sabri Başköy ile makamında bir araya geldi. Ziyaret sırasında konuşma yapan Afrika Büyükelçiler Birliği Grup Başkanı ve Nijerya Büyükelçisi Ahmed Abdülhamid, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendilerine çok yakınlık gösterdiğini belirterek, "Bu sayede Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün artıyor. Düzenlediğimiz program kapsamında Çorum'da da gördüğümüz ilgiden çok memnun olduk. Bu dostluğumuzun devam etmesini diliyorum" dedi.

Çorum Valisi Sabri Başköy de Çorum'un sanayi potansiyeli ile Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, "120 ülkeden fazla yere ihracat yapan Çorum'un sanayi potansiyelinin büyükelçilerin katılımıyla incelenecek. Bu gezinin Çorum ile Afrika ülkeleri arasında ticari bir köprü oluşacağına inanıyorum" diye konuştu. Afrika ülkelerinin büyükelçileri kentte bir dizi ziyarette bulunup incelemeler yapacak. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 28 Afrika Ülkesinin Büyükelçisi Çorum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement