28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü - Son Dakika
Güncel

28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, "28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.04.2016 14:32

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, "28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uzun, mesajında, sağlık hizmetinin, aynı amacı taşıyan hasta, hekim iş birliğine dayandığını ve hastanın amacının sağlığına kavuşmak olduğunu, sağlık çalışanın amacının ise hastayı sağlığına kavuşturmak olduğunu belirtti.

Bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışılarak ulaşılması gerektiğini vurgulamak için dünyada böyle bir gün düzenlendiğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Sağlık hizmeti yerine ve durumuna göre 7-24 verilen bir hizmet olarak gerek sağlık hizmetini veren ve üretenler olarak gerekse sağlık hizmetini alanlar açısından, risk, umut, beklenti, endişe, tereddüt, komplikasyon, şifa, ölüm, stres, adli, idari süreçler, memnuniyet gibi birçok parametreyi içinde barındıran ilişkiler bütünüdür. Sağlık hizmetleri sunulurken karşılıklı olarak 'Önce İnsan' prensibiyle hareket edilmeli, empati, hoşgörü ve iyi niyet ile yaklaşılmalı, nitelikli iletişim, diyalog kanalları açık tutulmalıdır. Sağlık hizmeti alanlar kendi yasal haklarının yanında vatandaşlık ödev ve sorumluluğuyla hareket etmelidirler. Şiddete uğrayarak vefat eden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diler, şiddet mağduru çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement