28 Şubat'ın "Ezherli" Mağdurları Buluştu - Son Dakika
Güncel

28 Şubat'ın "Ezherli" Mağdurları Buluştu

Ezher Üniversitesi mezunları, diplomalarının denkliğinin kaldırılması nedeniyle mağdur oldukları 28 Şubat'ın yıl dönümü dolayısıyla Fatih'te bir araya geldi.

02.03.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ezher Üniversitesi mezunları, diplomalarının denkliğinin kaldırılması nedeniyle mağdur oldukları 28 Şubat'ın yıl dönümü dolayısıyla Fatih'te bir araya geldi.

Ezher Mezunları ve Mensupları Derneği'den (EZDER) yapılan açıklamaya göre, düzenlenen toplantıda konuşan EZDER Başkanı Ekrem Düzcan, 28 Şubat sonrası Ezher mezunlarının yaşadığı mağduriyetleri anlattı.

Ezher mezunlarının şu ana kadar kısmen mağduriyetlerinin giderildiğini ifade eden Düzcan, "Yaralar zor da olsa sarıldı ve sarılıyor. Yargı soruşturmaya başladı ve soruşturmaya devam ediyor. İnancından dolayı mağduriyet yaşayan kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hepimizin ortak derdidir" dedi.

EZDER Başkan Yardımcısı Abdulkadir Akyol da "18 yıl geçti. 18 yılda bir insan doğuyor, büyüyor ve gelişerek hayata atılıyor. Bizim en verimli dönemlerimizde maalesef bu verimliliğimizi ne kendimiz kullanabildik ne ülkemize takdim edebildik. Ne annemiz ne babamız ne de eşimiz dostumuz bizden bir fayda göremedi" ifadelerini kullandı.

28 Şubat mağdurlarından Cafer Yıldız da o dönemde çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şunları aktardı:

"İçimizden bir arkadaşımız ise öğretmenliğe bir yıl önce mezun olarak atandığı halde, belli bir süre derse girdikten sonra ona yazı geldi ve artık öğretmenlik yapamayacağı söylendi. Bu haberi duyan arkadaşımız psikolojik bir sıkıntıya girerek kendisini benzin dökerek yaktı. İntihar etti. Bunun hesabını kim verebilecek bu dünyada?"

Toplantıda yayımlanan basın bildirisinde ise 28 Şubatçıların imzalarının hükümet tarafından iptal edildiği halde uygulayanlar olduğuna işaret edilerek, mağduriyetin hemen giderilmesi, imam hatip okullarında Arapça derslerindeki sıkıntıların Ezher Üniversitesi mezunlarının öğretmenliklerinin iadesiyle giderilmesi, 28 Şubat'ta öğrenci pasaportuna el koyanlar ve konsolosluklarda sakıncalı sicil dosyası hazırlayanlara gerekli işlemlerin yapılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat'ın 'Ezherli' Mağdurları Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement