29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Iğdır Valisi Haner: "Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hareketi olan Cumhuriyetin ilanı, geleceğe ümitle bakmamızı sağlayarak bizlere güç vermektedir"

27.10.2014 10:40

Iğdır Valisi Davut Haner, Cumhuriyetin ilanının Türkiye tarihinin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hareketi olduğunu bildirdi.

Haner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan milli mücadelenin, milletin azim ve kararlılığıyla birleşerek zaferle sonuçlandığını kaydetti.

Cumhuriyetin ilanıyla demokratik değerler üzerinde yükselen bir hukuk devleti kurulduğunu vurgulayan Haner, şunları belirtti:

"Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hareketi olan Cumhuriyetin ilanı, geleceğe ümitle bakmamızı sağlayarak bizlere güç vermektedir. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti, hangi kültür, ırk ve inanca sahip olursa olsun, herkesin kardeşçe ve dostluk içinde birlikte yaşama kültürünü güçlendirmiş ve vatandaşlarımızı ortak fikir ve ortak hedeflere sahip olarak birbirine kenetlemiştir. Cumhuriyetin 91. yılını kutladığımız bugünde bizler, geleceğe büyük bir inanç ve azimle yürümeli ve Türkiye Cumhuriyetini, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışmalıyız." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement