29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü Giresun'un Güce ilçesinde kutlandı.

29.10.2014 16:28

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü Giresun'un Güce ilçesinde kutlandı.

Güce Kaymakamı Cem Gümrükçü, İlçe Jandarma Komutanı Salim Aydoğdu ve Belediye Başkanı Aytekin Geçgel'in Kaymakamlıkta tebrikleri kabulü ile başlayan tören, Güce Çok Programlı Lise bahçesinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında konuşan Kaymakam Cem Gümrükçü, Türk milletinin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 91. yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazileri sonsuz minnet, şükran ve rahmetle andıklarını ifade eden Kaymakam Gümrükçü, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca her türlü tehlike ve tehdit karşısında vatan ve hürriyetini milli varlığının vazgeçilmez amacı olarak kabul eden yüce Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde, milli kurtuluş mücadelesini, büyük acılara, zorluklarla, yıllarca süren yoklukla, binlerce şehit kanıyla, şanla, şerefle kazanmış ve ne kadar yüksek karakterli bir millet olduğunu bütün dünyaya ispat etmiştir. Bu şanlı zafer sonucunda Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde milli egemenlik esasına dayanan ve yüce Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet rejimi kurulmuştur. Cumhuriyet sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçen 91 yıl içinde büyük atılımlar gerçekleştirerek uygar dünyanın güçlü devletleri arasındaki yerini almıştır."

Konuşmalar sonrasında çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement