29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Hatay'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi.

28.10.2014 16:14

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, askeri yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyelerinin tören alanına gelmesinin ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Vali Topaca, Anıt Şeref Defterini imzalayarak, cumhuriyetin 90'ıncı yılını millet olarak aynı duygu birliği içinde gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Cumhuriyetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde mehmetçiğin bağımsızlık tutkusu ve vatan sevgisi içerisinde ortaya çıkan en büyün eser olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Sizler verdiğimiz eşsiz mücadele ve kahramanlıklarla bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımıza ilham kaynağı oldunuz, sizlerden aldığımız manevi güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatacağız. Milletçe gücünü bu iradeden alan cumhuriyetimizin değerleri etrafında her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetleniyoruz. Artan kalkınmada hızı, büyüyen ekonomisi güçlü toplumsal dinamikleriyle Türküye Cumhuriyeti bölgesinde bir barış ve istikrar adası konumundadır. Bu duygu ve inançla cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutluyoruz Bu büyük günde manevi huzurunuzda eğiliyor, sizleri rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Daha sonra şehitlikte devam eden tören, şehitlik anıtına çelenk sunumu, İstiklal Marşı okunması, saygı atışı ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla son buldu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement