3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ni ziyaret etti.

02.12.2016 21:02

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Bayram Tutgaç, Vali Çınar'a dernek hakkında bilgi verdi.

Çınar, engellilerle bir süre sohbet ederek, yeni hizmet yerinin hayırlı olmasını diledi.

Engellilikte hayatın belli alanlarında hızına ve yaşam şekline etki eden kısıtlamalar olduğunu ifade eden Vali Çınar, şöyle konuştu:

"İyi insan olmak önemlidir. Yoksa biri hızlı koşuyormuş, bir oturuyormuş bunun çok önemi yok. Düşünce anlamındaki engellilik olmasın gerisi önemli değil. İnsanların bakışına, bilincine etki edecek çalışmalar da ayrı bir konu. Birçok farklı işler gelişmişlikle, bilgi ve teknikle alakalıdır. Burada herkese iş düşüyor. En büyük yük belediyelerde. Gezmelerde, duraklarda, otobüslerde, sosyal etkinliklerde, konser, tiyatro ve spor salonlarında engelli arkadaşlarımızla ilgili gerekli tedbirler alınmalı. Onların her türlü sportif, sanatsal, sosyal etkinliklerine zemin hazırlayacak çalışmalar yapılmalı. Tabi her şey topyekun her alanda mükemmel olmuyor. Ancak bir gayret ve iyi niyet gerekiyor. Biz de derneğimize gerekli desteği vereceğiz."

Dernek Başkanı Tutgaç ise, kış şartlarının Bitlis'te çok çetin geçtiğini ve normal insanlar gibi engellilerin de ciddi sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Tutgaç, "Toplum içerisinde var olma adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Toplumun engelli olmayan kesiminin empati kurarak bize öyle yaklaşmalarını istiyoruz. Ne rampa sorunu, ne toplumda engelli sorunu kalacak. Bizim tek sorunumuz onların yaşam alanlarını bizimle paylaşmalarıdır. Yoksa bizim hiçbir sorunumuz yok. Biz hasta yada yatalak değiliz. Biz sadece bir araç kullanıyoruz. O da tekerlekli sandalye." şeklinde konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement