3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Batman Müzesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kapılarını engellilere açtı.

03.12.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Müzesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kapılarını engellilere açtı.

Batman Müzesi'ni ziyaret eden Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma Derneği, Batman Talasemililer ve Lösemililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Batman Zihinsel Engelliler Derneği temsilcileri ile bir grup engelli, müze görevlileri tarafından karşılandı.

Rehberler, misafirlerine Batman Müzesi'nde bulunan tarihi eserleri anlattı.

Batman Müze Müdür Vekili Vehbi Yurt, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle davet ettikleri engellilere kapılarının devamlı açık olduğunu belirtti.

Yurt, engellilerin müzeye ziyaretlerini sağlamak ve müze farkındalığını oluşturmak adına böyle bir davet gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Batman Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici ise, böyle bir günde engellileri müzeye davet eden Batman Müzesi yetkililerine teşekkür etti.

Daha önce Batman Müzesi'ni ziyaret etme şansı bulamadıklarını kaydeden Gezici, şöyle konuştu:

"Engellilerimiz için erişebilirlik noktasında ayrıca onlara teşekkür ederim. Fiziki yapısı ve görme engelliler için yapılan çalışmalardan dolayı da teşekkür ederim. Müzedeki eserleri görünce gurur duydum. İlk çağdan, Taş Devri'nden günümüze Mezopotamya topraklarından çıkan birçok eser sergilenmiş. Çok hoşumuza gitti. Bu engelli arkadaşlarımızla beraber bu anlamlı günde bizi unutmayıp davet ettikleri için ayrıca teşekkür ediyorum."

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma Derneği Başkanı Vedat Çoban da, Batman Müzesi yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement