3. İstanbul Tasarım Bienali Sergilerini Gezmek İçin Son Haftalar - Son Dakika
Güncel

3. İstanbul Tasarım Bienali Sergilerini Gezmek İçin Son Haftalar

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından ENKA Vakfı, Petkim ve VitrA eş sponsorluğunda düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali sergilerini gezmek için iki hafta kaldı.

09.11.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Kasım Pazar günü sona erecek bienal, ücretsiz olarak Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Studio-X Istanbul, Alt Sanat Mekanı ve Depo ile girişin müze biletiyle yapıldığı İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde gezilebilir.

Bienalde, "insan" ve "tasarım" arasındaki yakın ilişkinin arkeolojiden son teknolojiye, bilimden iletişime, tıptan çevreye, pek çok farklı alanda ele alındığı 50 üzerinde ülkeden 250 katılımcının 70'in üzerindeki projesi ziyaretçileri bekliyor.

Sergilere ek olarak farklı alanlardan isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen panel, söyleşi ve etkinliklerle, bienal bu hafta da tasarım kavramını farklı bakış açılarıyla incelemeye devam ediyor. Bienal kapsamında bu hafta gerçekleştirilecek 7 ayrı söyleşiye farklı alanlardan 40'ın üzerinde konuşmacı katılacak.

9 Kasım'da Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda mimar, tasarımcı ve akademisyenler "Protez" üzerine bir söyleşi gerçekleştirirken, 10 Kasım'da Alt Sanat Mekânı'nda Mona Mahall ve Aslı Serbest'in ortak projeleri olan "Köçek Dans Pisti" bir performansa sahne olacak. 12 Kasım Cumartesi günü Paşabahçe Omnia serisinin tasarımcıları Alt Sanat Mekanı'nda buluşurken, Türkiye'de tasarımın son 200 yılını 13 farklı alanda ele alan Türkiye Tasarım Kronolojisi, Studio-X Istanbul'daki serbest katılıma açık toplantılarına devam edecek. 13 Kasım'da ise yine Alt Sanat Mekanı "Tasarımın Sahne Arkası" başlıklı sohbete ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3. İstanbul Tasarım Bienali Sergilerini Gezmek İçin Son Haftalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement