3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika
Güncel

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından Cağaloğlu'nda yürüyüş düzenledi.

03.05.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Cağaloğlu'nda yürüyüş düzenledi.

Cağaloğlu Meydanı'nda toplanan ve "Adalet için bekliyoruz" pankartı açan Gazetecilere Özgürlük Platformu, İstanbul Valiliği önüne kadar yürüdü.

Ellerinde dövizler ve pankartlar taşıyan gazeteciler, Bab-ı Ali Yokuşu'ndaki valilik önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında grubun önünde bekleyen Adalet Tanrıçası'nı temsilen gözleri kapalı, elinde terazi ve kalem tutan bir kadın dikkati çekti.

Platform adına konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, özgürlüğün gazeteciliğin olmazsa olmazı olduğunu belirtti.

Türenç, "Devletin bu önemli kurumu önünde bir daha haykırıyoruz. Dünya Basın Özgürlüğü gününde Türk basının özgürleşmesi için bir daha bu anlamlı yolda Bab-ı Ali'den sesleniyoruz Ankara'ya. Basın özgürleşmelidir. Demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğüdür. Zindanlar boşaltılmalıdır. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Gazeteciler terörist muamelesi görmemelidir. Yazmaya özgür konuşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Gazeteci Tuncay Özkan da tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek, "Yaşadığımız olaylar gazetecilerin özgürlükleri için her zamankinden daha çok dayanışmaya ihtiyaçları olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Gazetecilere Özgürlük Platformu da bu çerçeve içinde tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere buluşma çağrısı yapmıştır. Özgür bir basın için mücadelemiz devam etmelidir" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement