3. Öğrenci ve Sağlık Sempozyumu "Gençler ve Yaşlılar - Son Dakika
Eğitim

3. Öğrenci ve Sağlık Sempozyumu "Gençler ve Yaşlılar

3. Öğrenci ve Sağlık Sempozyumu "Gençler ve Yaşlılar

3. Öğrenci ve Sağlık Sempozyumu "Gençler ve Yaşlılar: Kuşaklararası Dayanışmanın Olmazsa Olmazı" temalı bir sempozyum gerçekleştirildi.

20.03.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. Öğrenci ve Sağlık Sempozyumu "Gençler ve Yaşlılar: Kuşaklararası Dayanışmanın Olmazsa Olmazı"

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi'nde 12 Mart 2014 günü 3. Öğrenci ve Sağlık Sempozyumu "Gençler ve Yaşlılar: Kuşaklararası Dayanışmanın Olmazsa Olmazı" temalı bir sempozyum gerçekleştirildi.
İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyum da sosyal hizmet alanında uzman konuşmacıların yanı sıra; , İstanbul'daki çeşitli üniversitelerin Sağlık Bilimleri Öğrenci temsilcileri de sunumlarına yer verildi. Sempozyumun amacı, "Yaşlı-Genç Dayanışması", "Gençlerin Gönüllülük Faaliyetleri", Gençlerin Gözünde Yaşlılık ve Kuşaklararası Dayanışmanın Önemine" dikkat çekilmesidir.

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen sempozyum, iki panel oturumu şeklinde düzenlenmiştir. Birinci panelde, kamu, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından yaşlılara yönelik yapılmış gönüllülük ve dayanışma uygulamalarına yer verilirken, ikinci panelde İstanbulda'ki çeşitli vakıf üniversitelerinin öğrencileri, gençlerin gözünde yaşlılara yönelik gönüllülük ve dayanışma konulu çalışmalara değindi.

Sempozyumda, yaklaşan yaşlılar haftası nedeniyle yaşlılara yönelik yardımlaşma ve gönüllülük açısından toplumsal duyarlılık oluşturması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, Adana Huzurevi sakinleri, Yılmaz Erdoğan'ın yazmış olduğu "OTOGARGARA" isimli tiyatro gösterisi sunarak konuklara unutulmaz anlar yaşattılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim 3. Öğrenci ve Sağlık Sempozyumu 'Gençler ve Yaşlılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement