30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.

30.08.2016 11:28

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.

Büyük Zafer'in 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından çelenk konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıt Şeref Defterini imzalayan Şahin, buraya yazdığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

"Başkomutanımız büyük önder aziz Atam, bugün vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ülkemizin bağımsızlığını kazandığı zafer bayramının 94'üncü yılını bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde kutlamak üzere huzurunuzdayız. Yüce milletimiz ve kahraman ordumuz kutsal saydığı değerler uğrunda, şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun, yılmadan mücadelesini sürdürerek bu mücadelesini kazanmıştır. Topraklar işgal altında olan milletimize bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi bizlere miras bırakan başta siz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun."

Törende daha sonra Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi Mete Akın ve Medine Özlek, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Samsun Valisi Şahin, törenin ardından valilikteki "Yaşayan Atatürk Salonu"nda tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement