30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıl Dönümü

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.08.2016 12:53

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nayir, mesajında, "Sahip olduğumuz demokrasiye ve milli iradeye karşı, 15 Temmuz akşamı girişilen büyük ihanette de görülmüştür ki 30 Ağustos ruhu kaybedilmemiştir." ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordularla kazanılan, büyük zaferin 94. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Nayir, 30 Ağustos Zaferi ile Türk milletinin, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders verdiğini ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini bildirdi.

Nayir, şunları kaydetti:

"Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmaktır. Ayrıca birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Sahip olduğumuz demokrasiye ve milli iradeye karşı, 15 Temmuz akşamı girişilen büyük ihanette de görülmüştür ki 30 Ağustos ruhu kaybedilmemiştir. Tarihinden ve inancından aldığı sorumlulukla meydanlara inen milyonlar, demokrasiye ve milli iradeye ölümü pahasına sahip çıktıklarını göstermişlerdir."

Nayir, tüm Kütahyalıların Zafer Haftası'nı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dilekleriyle kutladığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement