30'uncu Uluslararası Uludağ Çocuk Kupası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

30'uncu Uluslararası Uludağ Çocuk Kupası Sona Erdi

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen "Uluslararası Uludağ Çocuk Kupası" tamamlandı.

28.02.2015 19:29

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen "Uluslararası Uludağ Çocuk Kupası" tamamlandı.

Uludağ'da, ikinci yerleşim bölgesinde yer alan Tutyeli Pisti'nde dün başlayan ve 7 ülkeden 50 sporcunun katıldığı yarışlar, 14 ve 16 yaş altı kategorilerindeki mücadelelerle sona erdi.

U14 erkekler kategorisinde Yunanistan'dan Sandro Zhorzholiana birinci, Türkiye'den Asrın Beceren ikinci, Bosna Hersek'ten Harun Mulaomerovic üçüncü oldu. U16 kızlarda ilk 3, Yunanistan'dan Ekaterine Gotsiridze, aynı ülkeden Tamari Barbarian ve Türkiye'den Lara Pelin Tamer'den oluştu. U16 erkeklerde ise birinciliği Bosna Hersek'ten Belmin Godinjak, ikinciliği Yunanistan'dan Lasha Kurtanidze, üçüncülüğü Türkiye'den Can Bostan elde etti.

Ödül töreninde konuşan Federasyon Başkanı Erol Yarar, kayağa başladığı Uludağ'da 40 sene sonra uluslararası şampiyona organize eden federasyonun başkanı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hedeflerinin, çocukları dünya ve olimpiyat şampiyonu yapmak olduğunu belirten Yarar, "Artık Türkiye hedeflerini değiştirdi. Türkiye şampiyonu olmak mutlaka önemli bir başarıdır ama biz esas başarının uluslararası olduğuna inanıyoruz. Onun için böyle bir yarışmada başarı elde etmek, sporcularımız için ana hedef olacak" dedi.

Yarar, Türkiye'nin artık Avrupa ve dünya şampiyonaları organize eden bir ülke olduğunu dile getirdi.

Hedeflerinin, uluslararası başarıları bulunan yeni kış sporları sistemini Türkiye'ye kazandırmak olduğunu ifade eden Yarar, şöyle konuştu:

"Okullarımız, kulüplerimiz, antrenörlerimizle bütünleşmiş, birbiriyle uğraşan değil sporla uğraşan gençler yetiştirmek istiyoruz. 2026 kış olimpiyatlarında görmek istediğimiz gençler bunlar. İnşallah çok daha iyi bir çalışma ortamıyla bundan sonra bütünleşmiş olarak dünyadaki sporcuları seyreden değil, seyredilen sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Aileler görüyorum ki çocukların üzerinde çok titizlikle duruyor, onlara teşekkür ediyoruz. Ailelerle de bütünleşmek istiyoruz ama hedef aynı; olimpiyat ve dünya seviyesinde madalya getiren gençler yetiştirmek. Bu yarışmanın da bu anlamda önemli bir adım olduğuna inanıyorum."

Daha sonra dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30'uncu Uluslararası Uludağ Çocuk Kupası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement