300 Lira İçin İŞKUR Elemanı Oldu! - Son Dakika
Güncel

300 Lira İçin İŞKUR Elemanı Oldu!

300 Lira İçin İŞKUR Elemanı Oldu!

Şanlıurfa'da okullardan habersiz olan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin 300 lira ek ödenek almak için İŞKUR denetmenliği yaptığı ortaya çıktı.

29.04.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, okullar arası bilgi yarışması yerine okullar arası "çete savaşları", şimdiden tatil moduna girilerek öğretmenlerce peş peşe alınan raporlar sonucu boş geçen dersler, öğrencilere tacizler, tecavüzler ve uyuşturucu satışı aldı başını gidiyor.

Öğrencilerin maruz kaldığı tüm bu tehlikeler karşısında ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Şanlıurfa Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar ciddi tedbirler almaktan çok uzak. 600 bini aşkın öğrenci, yaklaşık 22 bin öğretmen ve 2 bin 200 okuldan sorumlu İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, okulları dolaşarak ne olup bittiğini anlamak yerine, maaşına ek 300 liraya tamah edip kendi ismini İŞKUR denetmeni olarak yazdırdığı anlaşıldı.

PERSONELİ YERİNE KENDİ ADINI YAZDIRDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İŞKUR her yıl Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında okullarda çalıştırılmak üzere geçici eleman alıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de okullarda denetime katılması amacıyla 6-7 memur istiyor. İsmi Milli Eğitim'den gelen memurlara maaşlarına ek olarak yaklaşık 300 TL ödeme yapılıyor. Bu memurlar İŞKUR bünyesinde özellikle ilçelerde denetime çıkıyor. Dürüst bir bürokrat olduğu konusunda hemen hemen herkesin hem fikir olduğu İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, her yılın aksine bu yıl kendi personeli ile birlikte kendi ismini de ekleyerek İŞKUR'a yolladı. Yaklaşık 2 aydır ilçelerdeki İŞKUR elemanlarını diğer memurlarla denetlemeye başlayan İlci, üstelik bunu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün makam aracı ile yapıyor.

OKULLARDA NELER OLUYOR?

İl Milli Eğitim Müdürü İlci, İŞKUR denetmenliği ile meşgul olmaya devam ederken, sorumluluğundaki okullarda skandallar peş peşe patlak vermeye başladı. Karaköprü'deki iki lisede öğretmen ve müdür yardımcılarının öğrencilerine tacizde bulunduğu iddiası ortaya çıktı. Yargıya da intikal eden olaylarda biri 16 diğer 14 yaşındaki iki kız çocuğu öğretmenlerinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Yine Karaköprü'deki Başarı Orta Okulu'nda psikolojisi bozuk bir öğretmenin öğrencileri darp ettiği, hatta yüzüğüyle gözüne yumruk vurduğu bir öğrenciyi görme kaybı tehlikesiyle baş başa bıraktığı anlaşıldı. Aynı okulda ikinci kez öğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırının da gerçekleştiği biliniyor. Okulların maruz kaldığı sıkıntılar bu saldırılarla da bitmiyor. Okullar arası çeteleşme, şimdiden öğretmenlerin tatil moduna girip derslere girmemesi gibi sorunlar da okullarda çözüm bekleyen diğer sorunlar arasında yer alıyor.

LİSELERDE KIZLARA TACİZ OLAYI

Geçen haftaki taciz olayı haberi İsmail - Nazif Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden geldi. Olay kız çocuğunun yaşadıklarını rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. 16 yaşındaki kız çocuğu G.A., bir süre önce 2'si öğretmen 3 kişinin cinsel saldırısına maruz kaldığını iddia etti.

Öğretmenin okula polis çağırmasıyla çocuğun ifadesi alındı ve ardından M.K. ve ismi öğrenilemeyen bir öğretmen ile kız çocuğunun akrabası olduğu belirtilen bir erkek olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan üç şüpheli işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Şüpheliler buradaki işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık, G.A.'yı ise koruma altına alarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait yurda yerleştirdi.

BARO OLAYIN TAKİPÇİSİ

Gazete İpekyol'a konuşan Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, olayın detayına ulaşmaya çalıştıklarını kaydederek, "Aldığımız bilgelere göre savcılık aşamasında ifade dahi alınmadan doğrudan Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama istemiyle üç şüpheli sevk edilmiş. Ancak mahkeme adli kontrol şartıyla üç zanlıyı da serbest bıraktı. Biz, Urfa Barosu olarak özellikle çocukların istismarı konusunda, kadına yönelik şiddet konularında oldukça hassas davranmaya çalışıyoruz. Bir insan hakları örgütü olarak, hukuk örgütü olarak mağdurun ve mazlumun yanında yer almaya çalışıyoruz. Medyadan biz bunu öğrendikten sonra tabi ki, özellikle Kadın Hakları Komisyonumuz dosyayı incelemek istedi. Fakat dosya tevzi aşamasında olduğu için, savcısı da belli olmadığından çok sağlıklı bir inceleme yapılamadı. Ancak şunun altını çizmekte fayda var. Kız öğrencinin ithamı şu anda iddia şeklindedir. Yargılamanın ileriki aşamalarında ilgili şüpheli ceza mı alır ya da beraat mı eder. Bu yargılamanın sonunda belli olacak olan bir durumdur. Dolayısıyla eğitimci olan iki kişiyle birlikte, kız çocuğunun akrabası olan kişi hakkında soruşturma işlemleri devam ettiriliyor. Urfa Barosu olarak eğer müdahil olmak istiyorsak dosyada yeteri kadar bilginin olması gerekiyor. Bu bakımdan masumiyet karinesini de gözetmek gerekiyor. Baronun tavrı, kamu davası açıldıktan sonra mağdur ve mazlumların yanında yer almaktır." dedi.

Diğer taciz olayının ise GAP Anadolu Lisesi'nde 14 yaşındaki kız çocuğuna yönelik gerçekleştiği iddia ediliyor.

BIÇAKLI SALDIRILAR VE ÇETELER

Okullarda cinsel saldırıların yanı sıra bıçaklı saldırılar ve çeteleşme de meydana geliyor. Karaköprü'deki Başarı Orta Okulu'nda yaşanan bir bıçaklı saldırıdan yaklaşık bir ay sonra bir saldırı daha gerçekleşti. İddiaya göre, 8'inci sınıf öğrencisi bir çocuk, 6'ncı sınıfa giden bir öğrenciyi tuvalete kapatarak şiddet uygulamak istedi. Buna engel olmaya çalışan bir öğretmen küçük öğrenciyi kurtarıp alıkoyan öğrenciye tokat attı. Bunu öğrenen 8'inci sınıf öğrencisinin velisi bir grupla okula gelerek öğretmene şiddet uygulamak istedi. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birçok şube binasının hemen yanındaki okulda bu olaylar yaşanırken polis olaya müdahalede geç kaldı. Gözleri önünde bu saldırıların gerçekleştiği öğrenciler korkulu anlar yaşarken, olayı haber alan veliler okula adeta akın etti. Okul müdürünün de saldırıya uğradığı olayda bir kişi de aldığı bıçak darbesi sonucu yaralandı. Aynı okuldaki diğer şiddet olayı ise psikolojisinin bozuk olduğu öne sürülen F.A. isimli öğretmenden kaynaklanıyor. Öğrencilere rast gele şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen geçen ay saldırdığı 5'inci sınıf öğrencisi bir çocuğun gözüne parmağında büyük bir yüzük bulunan eliyle yumruk vurduğu için görme kaybına sebep oldu. Gözünden yaralanan çocuğun kalıcı olarak görme kaybının yaşanabileceği belirtilirken, olay yargıya intikal etti.

ŞİDDET YANLISI ÖĞRETMEN BU KEZ BAŞKA OKULA BELA OLACAK

Aylardır bu öğretmenle ilgili şikayet aldığı halde ağır davranan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçen hafta söz konusu öğretmen hakkında soruşturmayı tamamladığı ve öğretmeni buradan alacağı öğrenildi. Öğretmenlikten alınarak geri bir hizmette memur olarak istihdam edilmesi gereken öğretmenin bu defa da Eyyübiye'deki bir okula yollanacağı yeniden endişeye sebep oldu.

HER AN BAŞKA FELAKETLER DE YAŞANABİLİR

Okullardaki sorunlar sadece cinsel ve bıçaklı saldırılarla da bitmiyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iki ay öncesinden okullar tatil moduna girdi. Öğretmenler peş peşe rapor alarak derslere girmemeye başladı. Bu nedenle her sınıfın günde bir veya birkaç dersi boş geçiyor.

Bu kadar sorun karşısında ise İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin sorun yaşanan okullar başta olmak üzere gidip okulları denetlediği görülmüş değil. Her an bu gidişle daha büyük felaketlerin yaşanmasına gebe olan okullarla ilgili diğer yetkililer de üzerlerine düşen sorumluluğu almıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 300 Lira İçin İŞKUR Elemanı Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement