32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika
Güncel

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali

Festival kapsamında Hasandağı Yamaç Paraşütü Şenliği düzenlendi Aksaray Belediye Başkanı Yazgı: "Hasandağı, Türkiye'de yamaç paraşütü sporunda en iyi yerlerden birisi"

14.09.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da 32. Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali çerçevesinde I. Hasandağı Yamaç Paraşütü Şenliği düzenlendi.

Aksaray Belediyesinin organizasyonunda gerçekleştirilen şenliğe, Türkiye'nin çeşitli illerinden 110 sporcu katıldı. Paraşütçüler, Hasandağı üzerinde 1830 metre yükseklikte bulunan atlayış noktasından yamaç paraşütüyle atlarken, rüzgara göre süzülerek 1100 metrelerde bulunan iniş noktasına kadar uçuş gerçekleştirdiler.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yamaç paraşütünün alternatif bir spor imkanı olduğunu söyledi.

Hasandağı'nın hem Aksaraylılar, hem de diğer illerden amatör veya profesyonel olarak bu sporu yapanlar için uygun ortama sahip olduğunu belirten Ataklı, "Şenlik, belediyemizin organizasyonunda ilk defa yapılmasına rağmen büyük ilgi gördü. Paraşütçüler, alanın ve atlama yerinin çok uygun olduğu ifade ediyorlar" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Türkiye'nin dört bir yanından gelen paraşütçülerin Aksaray semalarında yükseldiğini aktardı.

Hasandağı'nın Türkiye'de yamaç paraşütü sporunda en iyi yerlerden birisi olduğunu vurgulayan Yazgı, "Güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Gelecek senelerde daha da artan katılımlarla iyi organizasyonlar olacağını düşünüyorum. Bu sene ilk olmasına rağmen gayet güzel devam ediyor. Biz yamaç paraşütüne ilgi duyanları Aksaray'a davet ediyoruz" diye konuştu.

Şenliğe İskenderun'dan 14 arkadaşıyla beraber gelen Mehmet Karaömer de alanı çok beğendiği belirterek, arkadaşlarıyla güzel bir uçuş gerçekleştirdiğini, önümüzdeki yıllarda böyle organizasyonlar olması halinde yeniden geleceklerini söyledi.

Şenlikte Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın oğlu Kerem Ataklı da ikili uçuşa katılarak uçuş deneyimi yaşadı. Vali Ataklı, başarılı uçuşu dolayısıyla oğlunu telsizle tebrik etti. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement