34 Yıldır Kravat ve Takım Elbiseyle Tır Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

34 Yıldır Kravat ve Takım Elbiseyle Tır Kullanıyor

34 Yıldır Kravat ve Takım Elbiseyle Tır Kullanıyor

Dha DIŞ HABER-34 yıldır kravat ve takım elbiseyle TIR kullanıyor (ÖZEL) Romanya'da yaşayan Kırşehirli Recep Göktürk (64) 34 yıldır TIR şoförlüğü yapıyor.

23.02.2015 12:31

Dha DIŞ HABER-34 yıldır kravat ve takım elbiseyle TIR kullanıyor (ÖZEL)

Romanya'da yaşayan Kırşehirli Recep Göktürk (64) 34 yıldır TIR şoförlüğü yapıyor. Ancak Göktürk'ü diğer TIR şoförlerinden ayıran bir özellik var o da boynundaki kravat ve takım elbisesi. TIR şoförü olan ve yıllardır Avrupa ülkelerinin yollarında direksiyon sallayan Recep Göktürk boynundan kravatını hiç çıkartmıyor.

POLİSLER ÖNCELİK TANIYOR

Kravat alışkanlığının ortaokuldan kaldığını, hangi işi yaparsa yapsın boynundan kravatı eksik etmediğini anlatan Göktürk, 'Kravat bence medeniyet ve temizlik demektir. 34 yıldır bu işi yapıyorum. Her sabah mutlaka tıraş olur kravatımı takar takım elbisemi giyerim. TIR'ı hep kravatlı ve takım elbiseyle kullanırım. Sınır kapısında polis ve görevliler bana diğer şoförlerden daha iyi muamele yapar ve işlemlerimi öne alır. Kravatla TIR kullanmam polis ve diğer araç sürücülerini çok şaşırtır. Aracı durdurup kontrol yapmak isteyen polisler kravatlı olduğumu görünce nazik konuşuyor ve yoluma devam etmemi söylüyorlar. Aracımda en az 15 adet kravat iki takım elbisem olur. Kravat takmamdan rahatsız olanlarda olur. Bazı şoförler 'Sen deli misin kravatlı TIR sürücüsü olur mu' diye bana takılır. Ama ben onlara aldırmam' dedi.

ÖRNEK ŞOFÖR SEÇİLDİ

Çalıştığı firmada örnek şoför seçildiğini, kravatla araç kullanmanın kendisi için hiçbir sorun teşkil etmediğini anlatan Recep Göktürk, 'Benim adım kravatlı şoföre çıktı. Çalıştığım firmada işveren beni diğer şoförlere örnek gösterdi ve herkesin iş saati içinde kravat takmasını söyledi. Bu karar beni çok mutlu etmişti ama diğer arkadaşlar hiç hoşlanmadı ve bana tavır aldılar. Temizlik imandan ve medeniyetten gelir. Bir TIR sürücüsü sakallı, pis kokulu üstü başı yağlı olmak zorunda değildir. Ben temizliğime dikkat ediyorum üstüne de bir de kravat takıyorum. İnanın bunun çok ta faydasını görüyorum' diye bilgi verdi. Diğer şoför arkadaşlarına nasihat veren Göktürk, 'Gittiğiniz ülkelerin kanunlarına uyun, kurallarını iyi bilin. Temizliğe de biraz özen gösterin. İnanın hiçbir zorluk çekmezsiniz' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 34 Yıldır Kravat ve Takım Elbiseyle Tır Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement