36 Yıldır Husumetli Olan Aileler Barış Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

36 Yıldır Husumetli Olan Aileler Barış Yemeğinde Bir Araya Geldi

36 Yıldır Husumetli Olan Aileler Barış Yemeğinde Bir Araya Geldi

Adıyaman’da, 36 yıldır husumetli olan Yavuz, Doğan ve Yakut aileleri, İş Adamı Hasan Gerger ve bir iş adamı tarafından barış yemeği düzenlenerek husumetli aileler barıştırıldı.

27.09.2014 13:33

Adıyaman'da, 36 yıldır husumetli olan Yavuz, Doğan ve Yakut aileleri, İş Adamı Hasan Gerger ve bir iş adamı tarafından barış yemeği düzenlenerek husumetli aileler barıştırıldı.

Adıyaman'ın Gerger İlçesine bağlı Seyit Mahmut Köyünde 1978'den bu yana öğrenilemeyen bir olaydan dolayı Yavuz, Doğan ile Yakut Aileleri arasında husumet meydana geldi. 36 yıl boyunca çıkan husumette aileler arasında can ve mal kaybının olması ve husumetin bitmek bilmemesi üzerine Adıyamanlı İş Adamı Hasan Gerger ile bir başka iş adamı devreye girerek husumetli olan aileleri barıştırma kararı aldı. Alınan karar sonrası yapılan barış yemeğine ailelerin önde gelenleri ile mensupları katıldı. Yemek öncesi karşılıklı sohbet eden aile mensupları daha sonra beraber barış yemeğini yedi. Barış yemeği sonrası aile mensupları bir birleri ile tokalaşarak barıştı. Okunan dualar sonrası aile mensupları bir arada uzun süre sohbet edip karşılıklı konuştu. Yapılan barış yemeği sonrası 36 yıldır devam eden husumet ortadan kaldırıldı. Aile mensupları barış yemeğini düzenleyen iş adamlarına teşekkür ettiler. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 36 Yıldır Husumetli Olan Aileler Barış Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement