4.5 Aylık Bebeğe Kapalı Bağırsak Ameliyatı - Son Dakika
Yaşam

4.5 Aylık Bebeğe Kapalı Bağırsak Ameliyatı

4.5 Aylık Bebeğe Kapalı Bağırsak Ameliyatı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 4.5 aylık bir bebeğe ‘kapalı bağırsak dolaması ameliyatı’ yapıldı.

12.09.2014 15:15

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 4.5 aylık bir bebeğe 'kapalı bağırsak dolaması ameliyatı' yapıldı.

Ani rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan 4.5 aylık bebek Salih Tuna Sarıtiken'e invajinasyon (barsak dolaması) teşhisi konuldu. Doktorlar, anne Ayşe Nur Sarıtiken'u bu sorunun ancak ameliyatla çözülebileceğini söyledi. 4.5 aylık bebek Salih Tuna Sarıtiken'e Fatsa Devlet Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Adnan Erdeniz tarafından kapalı bağırsak dolaması ameliyatı yapıldı. Sarıtiken, popo kısmından yapılan kapalı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Anne Ayşe Nur Sarıtiken yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz cuma günü bebeğimin yoğun sancıları oldu. İlk olarak getirdiğim özel hastanede bebeğimin bağırsaklarında sorun olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylediler. Bebeğimin bir an önce sağlığına kavuşması için ameliyata razı oldum. Bir akrabamın Fatsa Devlet Hastanesi'ne yeni atanan Dr. Adnan Erdeniz'i önermesi üzerine bir de onun görmesini istedim. Dr. Adnan Erdeniz'in sorunumuzu kapalı ameliyatla çözebileceğini söylemesi bizleri çok mutlu etti. Başarılı bir operasyonla bebeğim sağlığına kavuştu. Doktor beye sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Dede Ramadan Sarıtiken, torununun eski sağlığına kavuşmasına çok sevindiğini belirtti.

Fatsa Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Adnan Erdeniz ise, "Bebek Salih Tuna Sarıtiken, bağırsak dolaması rahatsızlığı nedeniyle tedavi için hastanemize geldi. Bu hastalığın bulguları sarı ve yeşil şekilde kusmalar ve büyük abdestten kan gelmesidir. Bağırsakların birbirine dolanması hastalığıdır. Bölgede tek çocuk cerrahı olduğum için özel hastane beni arayarak, hastayı bana yönlendirdi. 20 gün önce burada göreve başladım. Bölge şartlarını çok iyi bilmediğim için hastamızı önce üniversite hastanesine göndermek istedik ancak hastamıza açık cerrahi yapacaklarını, kapalı ameliyat yapmadıklarını söylediler. Bizler de burada ameliyat yapma kararı aldık. Anestezi doktoru ve ameliyat hazırlığı sonrası hastaya poposundan anestezicinin de marifetiyle kapalı ameliyat yaparak başarılı bir şekilde bağırsağı açmış olduk. Bu tip hastalarla daha öncede rastladım ve sorununu çözdüm. Samsun ve bu bölgede bu hastalığın kapalı olarak yapılmamasına çok şaşırdım. Tedaviyi skopi yani görüntü sağlayan röntgen makinesi ile yaptık. Kalın bağırsaktan bir sıvı vererek bu bağırsakların açıldığını gördük ve işlemi sonlandırdık. Hastamızın durumu gayet iyi ve kendisini taburcu ettik" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 4.5 Aylık Bebeğe Kapalı Bağırsak Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement