4 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Yerel

4 Mart Tıp Bayramı

AYDIN (AA) – Aydın'da düzenlenen törenle 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

13.03.2015 16:21

AYDIN (AA) – Aydın'da düzenlenen törenle 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aydın Tabip Odası tarafından Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Katılımcılar daha sonra Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'u makamında ziyaret etti.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde devam eden programda konuşan  AydınTabip Odası Başkanı Metin Aydın, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sağlıklı ortamlarda ve şartlarda hizmet veremediklerini öne sürdü.

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin ise "İnsanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutlarım" dedi.

Nazilli Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar ise 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle hastane önünde basın açıklaması yaptı.

SES Aydın şube yöneticisi Mustafa Cengiz, "Bizler sağlık çalışanları olarak, haklarımız, hastalarımız ve mesleğimiz adına itiraz ediyor ve uyarıyoruz. Paran kadar sağlık ve kazandırabildiğin kadar ücret dayatması nedeni ile endişeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement