Yaşlı Dede 45 Yıldan Beri İğne, İplik Satarak Geçimini Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Dede 45 Yıldan Beri İğne, İplik Satarak Geçimini Sağlıyor

Yaşlı Dede 45 Yıldan Beri İğne, İplik Satarak Geçimini Sağlıyor

Gaziantep'te yaşayan 81 yaşındaki Adil Enes, 45 yıldan bu yana iğne, iplik ve el işlemeli lif satarak geçimini sağlıyor.

09.12.2014 12:39  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te yaşayan 81 yaşındaki Adil Enes, 45 yıldan bu yana iğne, iplik ve el işlemeli lif satarak geçimini sağlıyor.

45 YILDIR AYNI YERDE İŞPORTACILIK YAPIYOR

Gaziler Caddesi'ndeki kendisine ait mütevazı tezgahında sattığı ürünlerle geçimini sağlayan Adil Enes, ilerleyen yaşına rağmen çalışarak kimseye muhtaç olmadan yaşamanın gayretini veriyor. Şakacı tavırlarıyla da dikkat çeken Enes, müşterilerine 200 yıllık geçmişe sahip 'Haşıl' türküsünü söyleyerek gönüllerini hoşnut ediyor. 45 yıldan beri aynı yerde işportacılık yapan Enes, yaptığı işlerle gençlere taş çıkartıyor.

"GEÇİMİMİ İĞNE İPLİK SATARAK YAPIYORUM"

Geçimini iğne, iplik satarak sağladığını belirten Enes, "Gaziler Caddesi'nde işportacılık yapıyorum. İğne, iplik, kese, el işlemeli lif satıyorum. Satışlarımız iyi gidiyor. Karnımız doyuyor Allah'a şükür. 81 yaşındayım, yaklaşık 45 yıldan beri işportacılık yapıyorum" dedi.

"GELEN MÜŞTERİLERİMİ TÜRKÜ İLE KARŞILIYORUM"

Başka gelir kaynağının olmadığını dile getiren Enes, "İşlerimizin yoğunluğu günden güne değişiyor. Geçimimi bu işle sağlıyorum. Başka gelir kaynağım yok. Kanaat ve sabır gösterince her şey oluyor. Gelen müşterilerimi türkü ile karşıladığım için hoşnut oluyorlar. Sesimiz iyi veya kötü, kendimize göre bir şeyler dillendiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Dede 45 Yıldan Beri İğne, İplik Satarak Geçimini Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement