474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali - Son Dakika
Yerel

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

Festival'de "Hafsa Sultan"ı canlandıracak aday için İl Kültür Müdürlüğü önünde başvuru standı açıldı.

09.04.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde Hafsa Sultan'ı canlandırmak isteyen adayların başvurusu için standı açtıklarını söyledi.

Karaköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 474.'sü düzenlenecek etkinliğin önemli kişiliklerinden birinin Hafsa Sultan olduğunu, onun vasiyeti sonucu bu etkinliğin gelenekselleştiğini belirtti. Bu yılki etkinlik için "Festivalin Sultanı Siz Olun" sloganıyla bir yarışma başlattıklarını ve yarışmaya başvuranlar arasından festivalde "Hafsa Sultan"ı canlandıracak kişinin seçileceğini kaydeden Karaköse, şöyle konuştu:

"Festival, günümüzde belki de dünyanın en eski sağlık geleneğini kutlanmasıdır. Biz de Manisa'daki bilinci arttırmak ve festivale anlam katmak için Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli kişiliğinin annesi olan Hafsa Sultan'ın hem bugün gönüllerde yaşamasını sağlamak, hem de festivalin ilgi ve heyecanını arttırmak için yarışma düzenliyoruz. Yarışmaya geçmiş yıllarda ortalama 150 müracaat oluyordu. Daha fazla kişiyi dahil etme düşüncesiyle şehrin işlek caddesinde bulunan il müdürlüğü binası önüne stant oluşturduk. Bu sayede yarışmadan haberdar olmayanları bilgilendirip, müracaatları alıyoruz."

"Hafsa Sultan" yarışmasına başvuruların 15 Nisan'da sona ereceğini belirten Karaköse, ilk elemelerin ardından seçimin 19 Nisan'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

UNESCO tarafından "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi"ne alınan ve bu yıl 474'ncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 21 Mart tarihinde "Mesir Macunu Karma Töreni" ile başlamış, 30 Mart'taki yerel seçimler nedeniyle etkinliklerin 22-27 Nisan tarihinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement