5 Yaşındaki Hasta Kalp Ameliyatı Oldu - Son Dakika
Sağlık

5 Yaşındaki Hasta Kalp Ameliyatı Oldu

5 Yaşındaki Hasta Kalp Ameliyatı Oldu

Batman'da ilk kez 5 yaşında bir çocuk kalp ameliyatı oldu.

20.04.2015 07:47  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da ilk defa 5 yaşında, 18 kilo ağırlığında doğuştan kalp anomalisi tanısı ile Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi kliniğine getirilen Tekin Kaya, Kalp Damar Cerrahları Op. Dr. Fikri Kutlay, Op. Dr. Rafet Tok, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Kaya tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

Doğuştan yaklaşık 2 cm'lik bir kalp deliği (ASD) ve beraberinde akciğerden gelen temiz kanın dökülmesi gereken yerden farklı bir kalp odağına açılması (PAVPD) tanılarıyla Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi polikliniğine getirilen 5 yaşındaki Tekin Kaya, yatırılarak operasyon hazırlıklarına başlandı.

Operasyonla ilgili konuşan Op. Dr. Fikri Kutlay "Düşük kilolu çocuk ve birden fazla kalp anomalisi ile beraber bulunan bu tür komplike vakaların erişkin kalp ameliyatlarına göre farklı bir yaklaşımla takip edilmesi gerekir. Geç kalındığı takdirde kalp yetmezliğine kadar gidebilen bu hastalıkta yetmezlik oluştuktan sonra yapılacak operasyonların riski olabilir" dedi.

Kutlay, Dünya Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde düşük kilolu ve çocuk hastaların rahatlıkla opere olabileceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık 5 Yaşındaki Hasta Kalp Ameliyatı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement