Antalya'daki 500 Müştekili Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki 500 Müştekili Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

Antalya'da proje üzerinden maket ev satarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 21 kişinin yargılanmasına devam edildi.

27.01.2015 16:56  Güncelleme: 17:12

Antalya'da proje üzerinden maket ev satarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 21 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Suç işlemek için örgüt kurmak ve dolandırıcılık" suçlamalarından tutuksuz yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu, diğer tutuksuz yargılanan sanıklardan 17'si, 350'ye yakın müştekiden 32'si ve sanık ile müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Sakızoğlu, operasyon gerçekleşmemiş olsaydı, yavaş yavaş ev sahiplerine evlerini teslim etmeye başlayacaklarını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Operasyon nedeniyle işlerimiz bozuldu. Müştekilerin zararlarını gidermek için yaklaşık 2 yıl gibi bir süreye ihtiyacım var. Devam eden projelerimiz var. Hazırladığımız projelerimizle ilgili İstanbul'daki iki şirketle görüşmeler yapık. Elektronik kelepçe psikolojimi bozuyor. Şehir dışına çıkma yasağım ise çalışmalarımızda aksaklıklar yaratıyor. Adli kontrolümün kaldırılması ve elektronik kelepçenin çıkartılmasını talep ediyorum."

Mahkemede ifade veren 32 müşteki, müteahhit Sakızoğlu'ndan şikayetçi olduklarını belirterek, "Bize gösterdiği tek daireyi, 3 kişiye birden satmış. Kendisinden şikayetçiyiz" ifadelerini kullandılar.

Mahkeme, Sakızoğlu'nun adli kontrolün kaldırılması ve elektronik kelepçenin çıkartılmasına yönelik talebini reddederken, duruşma, kalan 150 civarındaki müştekinin ifadelerinin alınabilmesi için 9, 13 ve 15 Nisan tarihlerine ertelendi.

-Olayın geçmişi

Antalya'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahibine ve yetkililerine yönelik, 2013 Mayıs'ında yapılan operasyonda 21 kişi "Suç işlemek için örgüt kurmak ve dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Sanıkların tamamı, dava sürerken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Firma sahibi Ahmet Sakızoğlu, operasyondan önce kiralık Ferrari marka otomobille çektirdiği fotoğraflar nedeniyle "Ferrarili Müteahhit" olarak anılıyordu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki 500 Müştekili Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement