51. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika
Yerel

51. Kütüphaneler Haftası

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ), 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

31.03.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ), 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi'ndeki törene, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Leyla Kanık, törende yaptığı konuşmada, "Kütüphaneler, kullanıcılarına farklı kültürlerin çeşitli düşünsel ürünlerini sağlamakla mükellef olduğu kadar, kullanıcıların farklılıklarını gözardı etmeden, toplumun her kesiminin bilgiye ve bilgi kaynağına erişimini sağlayarak evrensel değerlerin savunucusu olma konumundadır. Kütüphaneler sahip olduğu çeşitli eserlerle, muazzam sayıda kaynaklarla kullanıcılarına farklı kültür ürünlerini gözlemleyerek, öğrenme fırsatını sunarak, toplumların kültür birikimlerinin korunmasını, yaşatılmasını ve kültürel mirasın geleceğe aktarılmasını sağlar" değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ise bilginin çok büyük bir güç olduğunu vurgulayarak, "Ancak bilgi tek başına bir değer ifade etmez, esas olan bu bilgiyi kullanmaktır. 'Kültürlerarası diyalog ve barış' temasını dünyada yaşanan gelişmelere bakıldığında çok anlamlı buluyorum. Aynı zamanda farkındalık oluşturması bakımından hafta kapsamında düzenlenen etkinlikler çok önemli" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 51. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement