56 Sanıklı Gezi Davasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

56 Sanıklı Gezi Davasına Başlandı

Gezi karıştıkları iddiasıyla çoğunluğu üniversite öğrencisi 56 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda başlandı.

22.04.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi karıştıkları iddiasıyla çoğunluğu üniversite öğrencisi 56 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başlandı.

İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada haklarında izinsiz gösteri yapmak suçundan 8 yıla kadar hapis istenen 42 kişi katıldı. Sanıkların kimlik tespitinin ardından mahkeme sanık ve avukatlarına söz verdi. Duruşmada söz alan sanık avukatları sanıklarına beraatine karar verilmesini talep ettiler.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul 50'inci Asliye Ceza Mahkemesince 'Deniz gözlüğü ve Baretin' delil olarak değerlendirilemeyeceğe gerekçesiyle beraat kararı verildiğini hatırlatan avukatlar, "Müvekkillerimizin yargılandığı bu dava açıkça ifade özgürlüğüne yöneliktir. Dava kapsamında yargılanan 56 kişi hakkında derhal beraat kararı verilmesi gerekmektedir" dediler.

Duruşmada söz alana sanıklardan Ozan E. iddianamede çevik kuvvete ait robocop kıyafetiyle görüntülendiğini hatırlatarak, "Gezi Parkı eylemlerinde barışçıl olmayan, çevreye zarar veren gruplar arasında yer almadığım gibi robocop kıyafeti giydiğim iddiası gerçek dışıdır" dedi.

Eylemler esnasında birkaç kez basın açıklamasına katıldığını ifade edene Andaç Y. ise, "Polisin hiçbir uyarıda bulunmadan yapmış olduğu müdahaleler sırasında olay yerini terk ettim. Arkamdan gelen bir gaz kapsülü ile bacağım kırıldı. Bu olay sırasında eğitim hayatım da zarar gördü" dedi.

Duruşmada söz alan diğer sanıklarda haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerine karar verilmesini talep ettiler.

Duruşmaya gelmedikleri için ifadesi alınamayan sanıkların zorla getirilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 56 Sanıklı Gezi Davasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement