57 Doğa Gönüllüsü 57. Alay İzinde Yürüdü - Son Dakika
Güncel

57 Doğa Gönüllüsü 57. Alay İzinde Yürüdü

57 Doğa Gönüllüsü 57. Alay İzinde Yürüdü

57. Alayın cepheye intikal yolu kullanılarak yapılan 15 km. lik yürüyüşe Çanakkale ruhunun gelecek kuşaklara aktarılması açısından çocuklar da katıldı.

20.11.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16 Kasım 2014 günü Çanakkale MAYDOS Trekking grubu rehber ve ev sahipliğinde, Keşan SARDOS, KEDOST, KİZİK ve Sopalılar Yürüyüş Grubundan oluşan 57 Doğa gönüllüsü tarihte 19. Tümen karargahının konuşlu olduğu Bigalı köyünde buluştu.

Bigalı köyünden başlayan yürüyüşte Conkbayırı üzerinden Kemalyerine çıkıldı . Ardından Kral yolu takip edilerek Anzak koyuna inildi.

Yürüyüş esnasında ,Çanakkale savaşlarından kalma mermi çekirdekleri, kemikler, testi parçası , lağım tünelleri gibi bir çok hatıra ile karşılaşıldı. Duygu selinin yaşandığı bu tarih ve doğa yürüyüşünün katılımcıları oldukça etkilediği görüldü..

Gruplar en kısa zamanda şehitler diyarının güney cephesinde buluşmak üzere söz alarak vedalaştılar.
SARDOS (Saros Doğa Sporları Topluluğu) adına açıklama yapan Faruk EKER;
Çevremizde bulunan doğa, çevre ve özdeğerlerimiz konusunda hassas olan tüm çevre ve doğa oluşumları ile temas halinde olacaklarını.
Doğa sporlarına bu tür kültürel faaliyetleri de katarak zenginleştireceklerini ve tüm sosyal projelerin de içinde olacaklarını beyan etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 57 Doğa Gönüllüsü 57. Alay İzinde Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement